Faceți căutări pe acest blog

Sfecla rosie restabileste echilibrul psihic

Sucul de sfecla rosie consumat in mod regulat duce la scaderea tensiunii arteriale si previne aparitia bolilor de inima, datorita continutului de potasiu si acid folic.

Totodata, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Medicala din Exeter, sucul de sfecla rosie are si un continut ridicat de vitamine.

Astfel, acesta ajuta la imbunatatirea metabolismului, combaterea anemiei si imbunatatirea functiei ficatului, pe care il ajuta sa distruga grasimile depozitate.

Conform cercetatorilor, un pahar cu suc de sfecla are 80 de kilocalorii, 3,4 grame fibre, 1,7 grame de carbohidrati, 136 mg acid folic, 131 mg sodiu, 519 mg potasiu, care preveni si trataza afectiunile cardiace. Continutul de magneziu din aceasta leguma este recomandata de specialisti in restabilirea echilibrului psihic.

Nutritionistii recomanda un pahar de suc de sfecla rosie pe stomacul gol, mai ales in cazul persoanelor care sufera de afectiuni digestive, pulmonare si hepatice. De asemenea, sfecla rosie este indicata si femeilor insarcinate pentru ca este bogata in vitaminele A, B, C,E, K si contine calciu si fier.

Oamenii de stiinta spun ca includerea sfeclei in dieta zilnica ajuta la reducerea riscului aparitiei de dezechilibre cognitive, osteoporoza si afectiuni cauzate de un nivel ridicat al colesterolului.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

Cauta pe acest blog