Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Sforaitul - o problema grava

Cum scapam de sforait?
Sforaitul este o problema serioasa, dar mai putin luata in seama, poate si pentru ca a devenit subiectul unor glume savuroase. Dar medicii o considera o boala grava si o trateaza ca atare.

Sforaitul chinuie viata multora dintre noi si duce la complicatii serioase. Si nu doar atat – sforaitul destrama multe cupluri, pentru ca nu tulbura doar somnul celui care sforaie ci si pe cel al partenerului sau! Aproximativ 80% dintre cuplurile care se confrunta cu aceasta problema dorm periodic in camere separate si aproximativ 9 din 10 afirma ca relatia lor ar avea de castigat daca ar exista o solutie impotriva sforaitului ”, declara Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu, medic primar pneumolog la Institutul de pneumologie „Marius Nasta” din Bucuresti.

Sforaitul este provocat de o ingustare sau de o blocare a cailor respiratorii nazale. Aceasta ingustare restrictioneaza fluxul de aer intranazal, fortandu-ne sa respiram pe gura si nu pe nas.

„In timpul somnului, in special in pozitia culcat pe spate, muschii limbii, ai gatului si ai planseului bucal se relaxeaza, lucru ce duce la obturarea cailor aeriene superioare. Astfel, apar vibratii ale tesuturilor moi, provocand sforaitul.

Una dintre cel mai des intalnite cauze ale sforaitului este congestia nazala, care apare in cazul racelii, alergiei sau a unei alte afectiuni respiratorii. Vasele sanguine de la nivelul nasului se inflameaza, iar respiratia pe nas devine dificila. Sforaitul cronic, insa, are si alte cauze: deviatia de sept, scaderea tonusului muscular odata cu avansarea in varsta, cresterea greutatii corporale, congestia nazala din perioada de sarcina, consumul de alcool, fumatul ”, mai spune Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu.

Sforaitul duce la un somn agitat si la incapacitatea organismului de a se odihni suficient in timpul somnului.

Compania GlaxoSmithKline a  lansat, in Romania un produs simplu de utilizat si eficace impotriva sforaitului. Benzile nazale RespirUsor nu contin substante medicamentoase, ceea ce face sa nu aiba efecte secundare sistemice, nu trebuie cumparate cu reteta medicala si sunt foarte usor de folosit.
RespirUsor este o banda nazala adeziva cu lamele flexibile, care si-a dovedit capacitatea de a ameliora instantaneu congestia nazala si de a reduce sau elimina sforaitul in cazul a 75%¹ dintre persoanele care au aceasta problema.

Solutia oferita poate aduce liniste si un somn usor multor oameni asupra carora sforaitul are un impact devastator. Sforaitul  afecteaza peste 40%  dintre adulti, potrivit unei statistici mondiale. La aproape un sfert dintre acestia sforaitul a devenit cronic.

      
In Romania, produsul se gaseste deja in farmacii si poate fi eliberat fara prescriptie medicala.
RespirUsor este promovat in cadrul unei campanii sustinute de comunicare TV derulata in perioada martie - noiembrie 2009.

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog