Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Guma de mestecat te ajuta sa slabesti

Cateva lame de guma de mestecat pe zi te ajuta sa pierzi din kilograme, sustin specialistii americani, care au facut un studiu in acest sens.


Oamenii de stiinta de la Louisiana State University, in Baton Rouge, si Pennington Biomedical Research Center au demonstrat ca exista o legatura intre mestecarea gumei fara zahar si evitarea gustarilor pe parcursul unei zile, conform Yahoo! Health.


In cadrul studiului, realizat pe un esantion de 115 barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani, toti mari amatori de guma, acestia au fost chemati de doua ori pe zi la laborator. Una dintre intalniri debuta cu guma de mestecat, cealalta, nu.

In cadrul fiecareia dintre vizite, subiectilor li s-au dat sandvisuri la pranz, continand un sfert dintre nutrientii necesari intregii zile.

Dupa pranz, acestora li s-au oferit platouri apetisante cu snacks-uri, incluzand carbohidrati diversi, de la cei bogati in grasimi pana la cei saraci, si dulciuri bogate in zahar. Subiectilor li s-a spus ca pot consuma cate snacks-uri si dulciuri doreau.
ubiectii au fost obligati sa petreaca in laborator 3 ore dupa pranz, timp in care puteau sa consume guma de mestecat sau nu. Daca alegeau sa mestece guma, aveau voie sa faca asta timp de 15 minute la fiecare ora.

Chiar daca au aratat un oarecare interes pentru snacks-uri si dulciuri, consumul acestora a fost moderat in cazul celor care au ales sa mestece guma, mai mic decat in cazul celor care nu au recurs la guma.

Nu au dat guma pe gustari

Practic, cei dintai au inghitit cu 40 de calorii mai putin decat ceilalti cand a fost vorba de snaks-uri si cu 60 de calorii mai putin decat ceilalti cand s-au luat in considerare dulciurile.

Participantii al studiu au completat chestionare in care au notat nivelul senzatiei de foame resimtite, pe cel al energiei si al poftei de snack-suri. Per total, cei care au mestecat guma au raportat mai putine episoade de foame si pofta "de dulce", ei declarandu-se mult mai energici pe parcursul dupa-amiezii.

Cercetatorii au concluzionat ca mestecatul gumei poate juca un rol in "managementul" greutatii, controland apetitul si reducand pofta de gustari de tot felul. Tinand cont de numarul mic de calorii continut de o lama de guma, 5 calorii, in general, se poate conchide ca guma de mestecat poate avea efecte pe termen lung.

Atentie la sorbitol!

Totusi, potrivit specialistului american Margaret Furtado, trebuie sa se tina seama daca guma de mestecat are ca principal ingredient sorbitolul. In acest caz trebuie sa se tina seama ca acesta poate cauza balonari, eliminarea gazelor si chiar diaree, daca se consuma cantitati mari de guma fara a se face miscare.

Pana la urma nu trebuie uitat faptul ca sorbitolul a fost folosit, la inceput, ca laxativ.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog