Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Cinci alimente pentru cat mai multa vitamina D

Cinci alimente pentru cat mai multa vitamina D

Vitamina D – vitala pentru cei care vor sa slabeasca

Vitamina D este una dintre cele mai importante pentru corp. Numeroase studii au aratat ca are foarte multe beneficii: pastreaza oasele intr-o forma sanatoasa, este foarte importanta pentru inima si reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer, printre care si cel la san.


Jumatate dintre femei nu asimileaza in mod natural cantitatea necesara de vitamina D. Specialistii afirma ca femeile trebuie sa asimileze intre 800 si 1.000 de unitati internationale pe zi.

Poti "face rost" de aceasta vitamina prin suplimente alimentare sau prin consumul unor alimente bogate in vitamina D. MSN va spune ce alimente trebuie sa consumati pentru a asimila cat mai multa vitamina D:

Somonul

100 de grame de somon consumat zilnic va poate oferi 360 de unitati internationale de vitamina D. Aceasta cantitate reprezinta aproximativ jumatate din cantitatea zilnica necesara.
Laptele de vaca si cel de soia

Laptele de vaca este o sursa foarte importanta de vitamina D. Un pahar de 250 de ml de lapte va poate oferi 98 de unitati internationale de vitamina D. Daca sunteti adept al produselor din soia puteti apela la laptele de soia, foarte gustos si sanatos .
Tonul in ulei

85 de grame de ton in ulei va ofera 25% din cantitatea zilnica necesara de vitamina D. Daca sunteti la birou va puteti prepara foarte repede un sandvis pentru pranz. In acest mod va veti potoli foamea si veti avea asimila multe vitamine.
Iaurtul

Iaurturile sunt foarte sanatoase si recomandate pentru dietele de intretinere si nu numai. La 170 de grame de iaurt veti asimila 80 de unitati internationale. In afara de vitamina D, iaurtul contine potasiu, magneziu, vitamina B2 si B12.
Cerealele

Nu toate cerealele contin vitamina D, asa ca inainte sa le cumparati verificati ambalajul. Specialistii va recomanda sa consumati cerealele integrale. Acestea reprezinta o bogata sursa de fibre.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog