Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Slabiti 10 kilograme in 21 de zile -

Slabiti 10 kilograme in 21 de zile - dieta de detoxifiere Martha Vineyard. E cea mai noua dieta aplicata chiar si de catre Angelina Jolie pentru un rol din filmul Edwin A. Salt, Ce presupune aceasta dieta ?

Dieta de detoxifiere a organismului propusa de Martha Vineyard, conform careia se pot pierd aproximativ 10 kilograme in 21 de zile, nu este o dieta traditionala si rigida, ci trebuie privita mai degraba ca un program complex al carui scop este sa curete organismul de toxine si sa determine in acelasi timp o pierdere ponderala impresionanta intr-un timp relativ scurt. Initiatoarea acestui program este asistenta medicala si doctor in homeopatie (a nu se confunda cu doctor in medicina), iar intreaga cura se bazeaza pe consumul unor cantitati crescute de lichide.

Persoanele care participa la aceast program sunt sfatuite sa consume lichide la fiecare 2 ore si au de ales intre apa plata, supe, sucuri naturale preparate din diverse fructe si legume sau bauturi efervescente cu continut ridicat in antioxidanti. Teoretic, dupa ce organismul a eliminat toxinele, isi recapata functionalitatea, iar metabolismul reintra in normal determinand astfel arderea grasimilor si pierderea kilogramelor in plus.

Cele trei principii care stau a baza acestei diete sunt: repausul tubului digestiv, reducerea consumului si reconstructia intregului organism. Participantii la acest program pot alege tipul de dieta care li se potriveste mai bine, astfel: pot urma planul de 2 zile de weekend, planul de 7 zile sau pe cel complet de 21 de zile, toate avand un orar similar in ceea ce priveste consumul de lichide la fiecare 2 ore.

Experienta specialistilor implicati in acest program i-a determinat sa recomande celor interesati de detoxifierea organismului sa urmeze dieta de 21 de zile o data pe an, pe cea de 7 zile in fiecare sezon calendaristic iar pe cea de weekend in fiecare saptamana. Programul se bazeaza si pe administrarea concomitenta ingestiei crescute de lichide a suplimentelor nutritive care includ: enzime digestive conditionate sub forma de capsule, preparate pe baza de ierburi medicinale si aloe vera.

Dieta este bazata doar pe alimente lichide cu scopul precis de a facilita absorbtia nutrientilor si de a trece activitatea unei parti din sistemul digestiv in repaus. Exista si pareri opuse, unii specialisti in domeniu fiind de parere ca vegetalele in forma bruta (nu piure sau sucuri) au beneficii mai mari pentru sanatate decat cele in forma lichida.

Acestia considera ca astfel de produse au rol important in mentinerea functionalitatii tubului digestiv si in plus, procese precum masticatia, digestia si absorbtia sunt consumatoare de energie si se realizeaza cu un efort global din partea organismului (de exemplu, consumarea unui castravete crud impune o cheltuiala energetica superioara aportului caloric adus de leguma in sine). In plus, fiecare segment al tubului digestiv are anumite functii specializate in vederea facilitarii si realizarii absorbtiei, deci conditionarea fructelor si legumelor in stare lichida nu este justificata.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog