Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Cum scapam de raceala

Cea mai frecventa boala a sezonului rece este arhicunoscuta raceala. Trebuie sa fim precauti in fata frigului de afara , in fata cetii si umezelii atat de persisitente in aceasta perioada a anului.

Raceala e cea mai frecventa afectiune din lume. O data intrat in organism prin nas sau gat, virusul racelii incepe sa se multiplice, determinand guturai, jena sau durere la inghitit, tuse seaca, iritativa, febra moderata si chiar dureri musculare.

De obicei o raceala dureaza cam o saptamana si trece de obicei de la sine, daca esti rezistent si cu o sanatate generala buna. Preventiv, toamna si iarna este indicati sa consumam produse ce va ajuta la cresterea imunitatii in special citrice.

Raceala se trateaza cu produse impotriva durerii si a febrei, dar si cu odihna - cat mai mult posibil in pat, cat mai multe lichide (ceaiuri, sucuri naturale), vitamine si sucuri de fructe sau supe calde de pui si legume ..

Remediile contra racelii amelioreaza simptomele ei, dar nu previn, nu trateaza si nici macar nu scurteaza durata bolii. De aceea cel mai important este sa prevenim declansarea infectiei prin intarirea imunitatii!

Foarte multe produse pentru cresterea imunitatii contin echinaceea. Aceasta este folosita de mii de ani pentru cresterea rezistentei organismului in fata virusilor de tot felul. Dintre produsele imunostimulatoare
foarte benefice sunt:

- Hofimun cu extract de echinaceea de la Hofigal
- Tusimun de la Hofigal
- Imunofort cu gheara matei si atomizat de ou de prepelita de la Laboratoarele Medica
- Fortifiant de la Tis Farmaceutic
- Antigrip si Imunostimulent de la Dacia Plant

Pentru copii e indicata folosirea Imuno royal junior de la Laboratoarele Medica aceasta contine echinaceea, propolis, polen si laptisor de matca.Pe langa acestea nu trebuie neglijata consumul mare de Vitamina C (ascovit).

Pentru usurarea suferintei provocate de raceala sunt bune urmatoarele produse:
- Arctium capsule de la Rotta Natura
- Tinctura de busuioc de la Hofigal
- Expectorante V si Voseptol de la PlantaVorel
- Nazomer Prop de la Laboratoarele Medica pentru nas infundat
- Salix de la Rotta Natura, "aspirina vegetala"
- Bitter romanesc de la Santo Raphael cu multiple extracte de plante.

In cazul in care dorim sa facem inhalatii putem opta la uleiul de eucalipt , uleiul de brad sau de pin de la Fares sau o metoda mai simpla este inhatalia cu ceaiul de musetel.

Masajul are un rol important in diminuarea efectelor raceli. Este excelent clasicul balsam chinezesti care are un puternic efect revigorant sau putem folosi balsaminul de la Favisan, pentru calmarea durerilor articulare.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog