Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Superalimentul numit spirulina - hrana viitorului ?

La ce e buna spirulina ? Pentru ce e indicat consumul ei ? Si ce este de fapt produsul asta minune ?

Spirulina este o alga cu o culoare intensa de albastru-verde inchis, si care creste natural in oceane si lacuri cu apa sarata.

Este considerat un aliment-miracol, spus si superfood, mai ales datorita proprietatilor sale curative.

Este un aliment folosit de mii de ani, fiind un produs consumat si in alimentatia aztecilor, spirulina este prezenta in dieta cosmonautilor, si se crede ca in viitor va fi un aliment de baza pe tot globul.
Click aici pentru a cumpara Spirulina Pudra bio, direct   online !
Cumpara Spirulina Pudra bio online !

Dar de ce e spirulina asa de speciala ? Ce contine ? Renumele spirulinei provine partial din complexitatea deosebita a elementelor pe care praful cules din aceste alge, le contine, si multiplelor proprietati benefice pe care le pot avea asupra organismului, daca se consuma

In spirulina - indiferent ca o consumam sub forma de pudra, sau capsule, gasim urmatorii nutrienti: proteine, fibre, vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), clorofila, calciu, acid linoleic, , sodiu, cupru, fier, beta carotina (precursor al vitaminei A, esentiala vederii), magneziu, potasiu, mangan. O portie dintr-o lingurita are in jur de 20 de calorii. Practic putem spune ca este singurul aliment existent de glob care contine atat de multe elemente necesare sustinerii vietii la un loc, si atat de putine calorii.

In prospectul multor produse pe baza de spirulina am gasit urmatoarele:
- are efect antiinflamator, anticancer si detoxifiant
- intareste sistemul imunitar
- elimina toxinele si metalele grele din corp, si va protejeaza de radiatii (in limbajul popular, "scoate argintul viu" din corp)
- trateaza anemia si e un real ajutor in perioada de convalescenta si recuperare dupa efort fizic intens sau operatii, stari de boala

- elimina starile de oboseala, mai ales dupa masa, cand toti avem nevoie de o energie in plus, o doza de spirulina e solutia potrivita sa rezistam sa mai lucram putin, sa mai facem un efort

- ajuta la cresterea rezistentei fizice si mentale, daca faci sport, iti da un plus de energie sa faci miscare fara sa obosesti, daca lucrezi, depui efort mental, inveti, te pregatesti pentru examen, iti da puterea de concentrare mentala necesara sa iti poti mentine atentia asupra subiectului dorit

- scade intensitatea crampelor musculare
- echilibreaza sistemul nervos
- scade starile de anxietate, nervozitate si stres

- elimina depresia si insomnia (te incarca de energie si totusi cand trebuie sa dormi, poti adormi si ai somnul linistit si odihnitor)
- are efect de reintinerire, intareste unghiile, firele de par, reda stralucirea pielii
- are efect benefic si asupra ochilor
- scade nivelul colesterolului "rau", reduce tensiunea arteriala, regleaza glicemia (poate fi consumat si de cei care au diabet)
- este un perfect inlocuitor al carnii (din punct de vedere al capacitatii de hranire) , in cazul celor care au dieta raw / vegana
- iti da o senzatie de satietate, e ideal si in perioada de cura de slabire, ajuta digestia.
- reduce simptomele neplacute asociate menopauzei
- iti da energie pe perioada sarcinii sau in timpul menstruatiei

Cat costa spirulina, in ce forma, si de unde se poate cumpara ?

Pretul unui pachet de spirulina pulbere Niavis este in jur de 31 de lei.  Pachetul de 125 de g. Acest pachet poate fi suficient pentru aproape 2 luni de zile, daca consumi in fiecare zi cate 1 lingura, amestecat cu iaurt, cu lapte, cu apa minerala, cu miere, in principiu, cu orice alt tip de hrana care absoarbe praful ! (Mare atentie, poate parea incredibil, insa, am incercat, intr-o lingura de spirulina este FOARTE, FOARTE MULTA PUDRA !).

Noi folosim si acum pudra de spirulina si o recomandam cu toata increderea, mai ales daca ai digestia lenesa si obosesti des.

Poti cumpara spirulina Niavis pudra, aici , incerci o vreme, si vezi cum te ajuta.

Daca cumperi spirulina sub forma de capsule, atunci cea mai avantajoasa este oferta de 1+1 de Spirulina si Catina Dacia Plant. Costa doar 23 lei,  si e foarte folositor !

Si acest produs a fost testat de noi, e perfect daca esti pe drum si nu ai timp de "facut shake-uri", dar ai nevoie de un boost energetic. De unde il poti procura ?

Recomandam acest magazin online de produse naturiste de unde il comandati si in maxim 48 de ore coletul e adresa solicitata, iar plata se poate face si ramburs, in momentul cand vine pachetul sau online prin internet banking / cu cardul.

Noi (editorii blogului) il testam de vreo luna, si sincer ni se pare perfect. Iti da energie, cand ti-e foame, si nu vrei sa mananci (mai ales noaptea), bei un shake cu spirulina si esti ok, energie ai si foame nu mai simti. iar daca e vorba de rezistenta la zile stresante, obositoare, cu multa alergatura si vreti sa evitati cafeaua, atunci, din nou, spirulina e ideala.

 Exista si tablete ecologice cu Spirulina produs raw, vegan la pretul de doar 28 lei. Se pot cumpara aici aici. Este cea mai sanatoasa varianta de produse cu spirulina din agricultura ecologica.

Are contraindicatii ? Da, doza conteaza foarte mult !

Adica zilnic doza maxima administrata este de 1 lingurita mica amestecata cu macar 400 ml de suc/apa/ceai+miere+lamai + FOARTE IMPORTANT ! pe timpul zilei consumati 2 litri de lichide, de preferat apa, pentru ca si spirulina absoarbe foarte multa apa, foarte, foarte repede !

Pentru inceput, sa luati doar putin, pana se obisnuieste organismul. Pentru ca e si un puternic detoxifiant, e posibil sa aveti diaree, sau constipatie, dupa ce consumati prima data spirulina, sau sa va doara putin capul... deci NU luati mult la inceput, in primele zile. Consumul spirulinei se face maxim 3 saptamani consecutiv, dupa care tineti pauza. Pot aparea alergii, efecte secundare ?

Cine are alergie la clorofila, e posibil sa apara puncte rosii pe corp. Opriti imediat consumul in asemenea cazuri si mergeti la medic !

Ce ziceti, incercati o cura cu spirulina ?

Asteptam cu interes parerile si comentariile cititorilor, in casuta de comentarii de sub articole, pe paginile de social media (facebook, google plus, twitter) asociate blogului. Publicam toate comentariile decente, chiar daca au ceva de spus impotriva produselor prezentate de noi in articole, sau impotriva celor enuntate de noi in textele articolelor.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului. Recomandam produse care le-am testat, sau despre a caror corectitudine si utilitate ne-am convins cu certitudine, si credem ca pot fi de folos si cititorilor nostri.
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog