.
.

Uleiul pur de tamanu, miracolul care sterge anii de pe fata ta !

Cu ce se poate mentine tenul impecabil pe timpul rece si iarna in mod special ?

Raspunsul vine de la vedeta Lili Sandu. Pe ea o cunoasteti de la Tv de pe Antena 1, ea fiind prezentatoarea emisiunii Danseaza printre stele.

Zilele trecute Lili Sandu a dezvaluit faptul ca tenul ei este mereu stralucitor si in forma, datorita unui ulei exotic. Este vorba despre uleiul de tāmanu.

Ce inseamna tamanu si la ce e bun ?

Uleiul de tamanu pur se extrage din arborele cu acelasi nume, originar din Polinezia.
Tamanu (lat. Calophyllum inophyllum, cunoscuta in alte parti ca si "kamanu", sau "sura honne", si alte cateva nume interesante, in functie de regiunea pacificului), este folosit de mult timp din insulele pacifice si pana in India, pentru diverse scopuri.

Cum este folosita tamanu ? 

De la utlizarea sa ca materie de baza pentru productia unui tip de biodiesel 100% degradabil (India, acolo il numesc "sura honne", sau "honne"),  sau in mod traditional, pentru constructia barcilor kanoe (lumea insulara a pacificului, numita tamanu sau kamanu), precum si pentru extragerea unui ulei deosebit de puternic, antibacterian, rejuvenant, cu proprietati aproape magice, miraculoase: uleiul pur cosmetic de tamanu.

Cam asa arata florile arbustilor de
tamanu, conform Wikipedia
Cum se prepara si ce proprietati cosmetice sau terapeutice are ?

Acest ulei deosebit de tamanu (sau kamani, kamanu) are numeroase proprietati terapeutice fiind foarte apreciat in industria cosmetica, datorita efectului sau puternic vizibil pe ten.

Fructul arborelui seamana putin cu nucile verzi. Cand incep sa se coaca, devin galbene, apoi maronii. Uleiul cosmetic magic se extrage prin presarea acestora la rece, fara folosirea aditivilor chimici, pastrand astfel proprietatile deosebite, bioactive, ale uleiului, nealterate pe perioada nedeterminata (practic, uleiul isi mentine proprietatile pe o perioada foarte, foarte lunga de timp).

Procedura de extractie si productie a uleiului pur de tamanu este una anevoioasa si costisitoare, uleiul rezultat insa, merita tot efortul depus ! Beneficiile extraordinare ale utilizarii uleiului de tamanu sunt multiple, are aplicatii atat medicale si terapeutice, cat si cosmetice, amintim in cele de mai jos doar cateva dintre acestea:
  • - hidrateaza si calmeaza pielea, fiind recunoscuta ca fiind cel mai fin si natural hidratant al pielii de pe intreaga planeta.
  • - protejeaza aspectul pielii si pe timpul schimbarilor de temperatura si de anotimp, vant rece, sau in cazurile nefericite de arsuri de piele
  • - poate fi folosit atat pe fata cat si pe tot restul corpului, inclusiv si pe par !
  • - folosit zilnic, acest ulei miraculos previne si estompeaza ridurile, mentine pielea fetei mai tanara cu cel putin 5 ani, elimina imperfectiunile, lasand pielea neteda si frumoasa
  • - datorita acestui ulei, femeile din Polinezia au devenit cunoscute pentru ca toate aratau mult mai tinere si mai frumoase decat femeile din alte regiuni, chiar daca erau la varste mai inaintate, pentru ca, prin folosirea zi de zi a acestui ulei aplicat pe piele si-au sters cativa ani buni de pe fata, si si-au pastrat aspectul tineresc al pielii pe  tot corpul lor
  • - acest ulei este si antibacterial, vindeca ranile, valorifica flora bacteriana naturala a sistemului imunitar pentru vindecarea ranilor, taieturilor, arsurilor, intepaturilor de insecte, iritatiilor; vindeca si arsurile solare (de la bronzare excesiva)
  • - ajuta in vindecarea rozaceei, psoriazisului, eczemei, reduce si cosmetizeaza inclusiv cicatricile formate in urma unor rani 
Unul dintre tipurile de ulei
cosmetic pur de tamanu
pentru intinerirea pielii

Ca o dovada a faptului ca acest ulei este intr-adevar unul cu totul special, renumitul medic-vedeta de televiziune, Dr.Oz, (S.U.A), a amintit uleiul de tamanu intr-una din  emisiunile sale, recunoscandu-i proprietatile uimitoare si miraculoase.

Unde gasesti ulei de tamanu ?

Ce pret are si de unde il pot cumpara ? Un flacon de ulei Tamanu costa in jur de 99 de lei. Gramajul : 30 de ml. Poate parea scump, insa, dat fiind faptul ca nu e nevoie sa folosesti doze mari daca il folosesti in mod special doar pentru fata... cateva picaturi pe zi sunt suficiente, deci o doza de 30 de ml, te poate tine si o luna.


Uleiul este 100% pur (nu contine alte ingrediente) si este 100% natural. In Romania se gaseste pe acest site


Nu stiu daca il gasiti in magazinele bio, sau plafare, farmacii, pentru ca de obicei farmaciile fizice incearca sa tina pe stoc marfuri cu valori mai mici, din care se vinde des, dar pe net il puteti comanda cu siguranta si aveti si transportul gratuit.

Cine a urmat deja tratament facial de intinerire cu Tamanu ? E chiar atat de bun ? L-ati folosit personal sau cunoasteti pe cineva care l-a testat deja, sau pe cineva care il foloseste ? L-a folosit pentru vindecarea unor rani, in scop terapeutic, sau ca ulei cosmetic ?

Are contraindicatii ? Provoaca reactii adverse ? Asteptam parerile si comentariile obiective, in casuta de comentarii de sub articol, sau pe paginile de social media (google plus si facebook) ale blogului. Publicam toate comentariile decente, indiferent ca sunt pro sau contra celor enuntate in articol.

Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.





Niciun comentariu :