Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Iata de ce merita sa folosim seminte de canepa in dieta.

La ce sunt bune semintele de canepa? Se pot manca? Nu sunt periculoase?
Din pacate multa lume confunda semintele decorticate bio de canepa cu planta "intersiza" care este o ruda indepartata a acestui superaliment.

Noi vorbim despre semintele comestibile naturale bio, care au nenumarate beneficii pentru organism. In limba engleza li se spune natural hemp nuts. Sunt deseori adaugate in mancaruri pentru ca au numeroase calitati nutritive.

Din punct de vedere nutritional semintele de canepa contin urmatoarele:
-  proteine - ideala in alimentatie vegana si raw - contine chiar mai multe proteine decat carnea, laptele, oul si soia.
- acizi grasi esentiali, acid alfa-linoleic, omega 3, omega 6 si omega 9
- vitamina A (beta-caroten), tiamina (vit B1), riboflavina (vitB2), piridoxina (vit B6), vitamina C,
- vitamina E: alfa, beta, gamma si delta-tocoferol,
-  fibre, carbohidrati, grasimi saturate si nesaturate.
- tot in semintele de canepa se gaseste crom,calciu, sodiu, fier, magneziu, potasiu, fosfor.

Cate calorii are samanta de canepa comestibila? 100 de grame de seminte au 567 de kilocalorii (kcal). Contin zero colesterol. Pentru ce boli sau afectiuni se recomanda ca si tratament naturist semintele de canepa? In prospectul semintelor de canepa  scrie ca sunt foarte eficiente si ajuta in tratarea urmatoarelor cazuri:
 - ideale in diete pentru ca da multa energie pentru a putea face sport, alunga oboseala si starile de stres.
 - detoxifica si infrumuseteaza pielea
- ajuta in caz de probleme cardiovasculare, sistem nervos, artrita reumatoida, diabet
- reduc nivelul trigliceridelor si al colesterolului din sange
- ajuta venele sanguine sa fie curate, asftel previn eventualele boli de inima sau de circulatie sanguina
- imbunatatesc sistemul imunitar
- scad tensiunea arteriala

- trateaza alergiile cronice si inflamatiile pielii (psoriazis, eczeme)
- eficiente in tratarea simptomelor de menopauza sau premenstruatie
- foarte bune in caz de sarcina si alaptare fiind des recomandat in dieta mamicilor care urmeaza sa nasca si care inca alapteaza. Ajuta la dezvoltarea bebelusului si la imbunatatirea inteligentei acestora.
- foarte utile pentru alimentatia diabeticilor pentru ca regleaza nivelul de zahar din sange. Elimina simptomele comune in diabet cum ar fi amorteala si intepaturile din picioare.
imagine seminte de canepa bio
Asa arata semintele de canepa bio

Cum se folosesc? Cum trebuie mancate, utilizate? Semintele de canepa pot fi puse in salate, mancaruri, deserturi. Exista milioane de retete cu aceste se seminte. In bucatariile raw si vegane se fac din ele des: prajiturele, clatite, de adauga in salate, shake-uri, supe, batoane proteice, sau se face lapte de canepa , humus sau pate, crema de fructe sau sorbet de canepa etc.

Un exemplu pentru mic dejun cu efect detox ar fi :1 iaurt la care se pun fruct deshidratate (prune, merisoare), seminte de in, seminte de canepa.
O alta reteta rapida cu canepa: Crema de fructe (marca Ligia Pop ) - ai nevoie de 100 gr seminte, 200 grame capsuni, miere si vanilie dupa gust. Se blendeaza totul si deja se poate consuma...

Unde se gasesc produse din seminte de canepa? De unde se pot procura? In Romania se vand deja in multe magazine si plafare. De exemplu pe internet le puteti comanda...aici.

Se pot cumpara sub forma de pudra de canepa, baton energizant cu canepa, ulei din canepa, sau simplu la plicuri de 1 kg, 500 grame sau 300 grame. La ce preturi se vinde? De ex 1 kg de semine costa in jur de 62 de lei, pachetele cu gramaj mai mic costa in jur de 35 de lei.

Semintele de canepa sunt marca Canah, iar in reclama lor apare vedeta Carmen Bruma.
Cine a mancat deja mancaruri cu seminte de canepa? Ce gust au? Dau satietate? Pot provoca alergii? Au efecte secundare? Astept pareri si  comentarii  in casuta  de comentarii de sub articol, sau pe paginile google plus sau facebook a blogului.


Disclaimer: acest articol este si un articol publicitar. Este posibil, ca in urma achizitionarii produsului, urmand linkul din articol, autorii articolului sa incaseze un comision.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog