.
Ne citesc deja:
Urmareste Lupta cu Kilogramele prin Feed RSS/Atom
Articole prin e-mail:


La ce e bun uleiul de cocos ?

Navighezi de pe mobil ? Click aici pentru versiunea optimizata pentru mobil Am tot auzit de nuca de cocos, stiu ca se foloseste in retete pentru prajituri sau dulciuri, nuca de cocos razuita...

Intrebarea este, ce stim despre uleiul de cocos ? Se mananca, se bea direct, se foloseste in cosmetica ? La ce e bun ?

Pentru cei care au avut aceleasi intrebari legate de uleiul de cocos, iata cateva informatii utile:


- poti folosi uleiul de nuca de cocos atat intern cat si extern.
- aplicat extern, are efecte deosebit de benefice asupra pielii, regenereaza pielea crapata, deteriorata, poate fi folosita si pentru a face parul mai matasos, are proprietati tamaduitoare,  vindeca afectiunile dermale, iritatiile, micozele, candidozele care afecteaza tegumentele.
-  consumat intern ajuta in dieta, la slabire, pentru ca reduce greutatea corpului, intareste imunitatea, regleaza metabolismul si digestia, imbunatateste functioanrea rinichilor si a inimii, e bun si in hipertensiunea arteriala, intareste oasele si dintii, ajuta tiroida sa functioneze normal, arde puternic grasimile.

Se foloseste si de catre atleti si cei care fac mult sport. Da multa energie si rezistenta la efort !

Imaginea cutiei cu capsule gelatinoase cu ulei de cocos, marca Jarrow
Cutia capsulelor
gelatinoase cu ulei de cocos
In urma unor cercetari efectuate in SUA, cercetatorii au aflat ca uleiul de cocos ajuta la regenerarea celulara neuronala, ajuta la imbunatatirea memoriei, si prezinta mari sperante in ce priveste chiar remedierea simptomelor de Alzheimer. De asemenea, uleiul de cocos este si un puternic protector impotriva anumitor afectiuni microbiene, pentru ca protejeaza membranele celulare impotriva atacurilor (prin imbunatatirea sintezei fosfolipidelor)

Uleiul din cocos se poate folosi si la gatit, pentru ca are proprietati antimicrobiene. Anumite pizzerii si restaurante folosesc uleiul de cocos pentru pregatirea multor preparate culinare, pentru ca, spre deosebire de alte uleiuri, nu se arde, sau se arde foarte tarziu.

Imaginea borcanului cu ulei de cocos nativ, marca Rapunzel
Borcan cu ulei de cocos
marca Rapunzel
Ca o comparatie, uleiul de floarea soarelui, poate fi incins de 2..3 ori, inainte de a prelua si ulterior, a preda mirosul sau gustul mancarurilor preparate in ea, pe cand, uleiul de cocos, poate fi incins si de cateva sute de ori, si odata cu racirea sa, revine la starea "curata", isi pastreaza compozitia si puritatea pentru o perioada mult mai indelungata.

Cat costa o cutie de ulei de cocos pur? Unde pot gasi sa cumpar ulei de cocos ? In magazinele de produse naturiste sunt destul de multe tipuri de uleiuri, inclusiv in forma de capsule gelatinoase, noi va prezentam aici 2 produse.
Primul este uleiul de cocos "nativ"  de 400g. (ulei presat la rece), costa in jur de 40 de lei, borcanul.

Celalalt produs,  capsulele gelatinoase cu continut ridicat de ulei de cocos, costa in jur de 80 de lei, cutia cu 120 de capsule.


A folosit cineva ulei de cocos pana acum ? Ce gust are ? E bun ? Va invitam pe forum sa ne spuneti parerea voastra !

Eu personal ador nuca de cocos razuita, amestecata in ceva dulce. Nuca de cocos cruda nu mi-a placut la gust, insa, gusturile nu se discuta, fiecare poate sa-si spuna opinia despre asta, pe forum, sau in casutele de comentarii de sub articol !

Ii rugam deci, pe cei care au gustat uleiul de cocos, in orice forma, sa vina sa ne povesteasca cum e la gust, cum le-a placut :)


Disclaimer: acest articol contine legaturi de afiliere prin care produsul prezentat poate fi achizitionat direct. Este posibil, ca in urma achizitei produsului, urmand legaturile de afiliere, editorii blogului sa primeasca un comision. Existenta legaturilor de afiliere nu a influentat in nici un fel obiectivitatea articolului.



Bannere parteneri