.

E-uri, aditivi alimentari inofensivi



Navighezi de pe mobil ? Click aici pentru versiunea optimizata pentru mobil
In categoria e-urilor, a aditivilor alimentari sunt cateva care care sunt inofensive si pot fi consumate fara sa ne afecteze sanatatea.
Care sunt aditivii alimentari care nu fac rau organismului ?

- E100 - sau curcumina. Ce este curcumina? Curcumina este un colorant galben, natural obţinut din rizomul plantei Curcuma longa. Poate fi obtinuta si artificial. Curcumina se foloseste pentru colorarea unor alimente: margarina, gem, jeleu, carnati, supe, fulgi de cartofi, alimente hipocalorice.
Atentie: In doze mari, curcumina creste secretia biliara si poate scadea glicemia.

- E101 sau Riboflavina - vitamina B2
Riboflavina este un colorant galben, natural care se obtin din drojdii, germeni de grau, ficat, oua sau artificial prin sinteza chimica. Se gaseste in alimente derivate din branza, produse lactate imbunatatite cu vitamine, lapte praf, hrana pentru copii, castraveti murati, sosuri, cereale, paine cu adaos de vitamine, suplimente vitaminice.

-E 322 sau lecitina
Lecitina este aditiv natural care este obtinut din soia, floarea – soarelui, rapita sau surse animale.
In ce alimente se gaseste lecitina? Se gaseste in uleiuri, maioneza, margarina, ciocolata, prajituri, biscuiti, produse de patiserie, suplimente nutritive, hrana pentru copii.
Atentie: Lecitina este interzisa persoanelor cu alergie la soia.

Alte e-uri inofensive pentru organism sunt: E306 sau tocoferolul , E 300 sau acidul ascorbic adica vitamina C , E140 sau clorofila, E 440 sau pectina.

citeste tot articolul in revista Felicia

Niciun comentariu :