Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Dieta Mayo slabesti 7 kg in 2 saptamani

Mayo este o dieta foarte restrictiva, foarte saraca in calorii (intre 800-1000 calorii pe zi) care dureaza doua saptamani.

Lista cu alimente de evitat este lunga: grasimi, dulciuri, carbohidrati, legume si lactate. Ai voie: o cantitate mica de fructe pe zi si trebuie sa mananci 6 oua pe saptamana.

Exemple de meniu:

Mic dejun:
Cafea sau ceai, fara zahar
1 sau 2 oua fierte tari
1 grapefruit

Pranz:
Cate rosii vrei cu sau fara "dressing"
2 oua fierte tari (daca nu ai mancat la micul dejun)
Cafea sau ceai, faa zahar

Cina:
Doua oua fierte tari (daca nu ai mancat la micul dejun sau la pranz)
Cata salata verde vrei, cu sau fara "dressing"
1 felie de paine prajita
1 grapefruit,ceai fara zahar

PRO MAYO:

Daca urmezi dieta in mod strict, te poti astepta sa pierzi intre 5-7 kg in doua saptamani

CONTRA MAYO:

Mai saraca in proteine, calciu, potasiu si vitamine, decat dieta Atkins, asa ca asteapta-te sa te simti foarte obosita.

Poate fi daunatoare sanatatii datorita numarului foarte mic de calorii ingerate.

Aceasta dieta este bogata in grasimi si colesterol, ceea ce va duce la slabirea sistemului cardio-vascular pe o perioada lunga.

Ca si toate celelalte diete cu rezultate rapide, kg pierdute si chiar kg in plus vor reveni odata cu reintoarcerea la vechile obiceiuri alimentare.

Dieta 7 zile cu suc de lamaie

Dieta de 7 zile, in care sucul de lamaie este obligatoriu la inceputul fiecarei zi, si planul de exercitii asociat acesteia vor favoriza eliminarea toxinelor de catre ficat, intarirea sistemului imunitar si absorbtia de catre organism a cantitatilor de nutrienti si de vitamina C necesare, dar mai ales o pierdere in greutate permanenta, care nu iti va afecta starea de sanatate.

Ziua 1
Bea lamaie cu apa la prima ora in fiecare dimineata si apa din belsug in cursul zilei! Inceperea zilei cu un pahar de suc de lamaie si apa e un mod minunat de a-ti stimula sistemul digestiv si de a ajuta motilitatea intestinala. Desi principiul numarul 1 iti impune sa bei mai mult, cantitatea de lichide nu include alcool, ceai sau cafea, alcool.
Mic dejun:un bol de salata de fructe amestecate cu iaurt natural activ si 2 linguri de fulgi de ovaz; 300 ml lapte de soia sau lapte organic;

Gustare 1: 8 migdale nesarate, un pahar de suc proaspat de fructe diluat cu apa;
Pranz: supa de legume preparata in casa, 2 felii de paine integrala cu salata presarata cu putina branza;
Gustare 2: 2 biscuiti de ovaz cu o lingura de branzica de casa si rosii cherry;
Cina: gratar de peste, tofu sau pui stropit cu lamaie si dressing de ulei de masline; legume preparate prin metoda stir-fry (legume cu frunze verzi: varza furajera si spanac) servite cu o lingura de seminte de susan; piersici coapte cu scortisoara, bautura fierbinte din citrice.

Ziua 2
In afara faptului ca bei suc de lamaie la prima ora a diminetii si multa apa in cursul zilei, trebuie sa mananci cel putin 5 portii de fructe si legume ca sa te asiguri ca primesti suficienta vitamina C. Dimineata la prima ora: paharul cu suc de lamaie diluat cu apa calda.
Mic dejun: 1 ou ochi; 2 felii de paine integrala prajita, cu putin unt si o rosie la gratar; 1 mar; 300 ml lapte organic sau lapte de soia;
Gustare 1: 2 caise proaspete sau uscate si o mana de arahide nesarate; suc de mere, creson si lamaie;
Pranz: o lingura din fiecare: fasole rosie, naut si fasole cannellini (boabele vor fi amestecate cu rosii, ardei verde si dressing de lamaie); o chifla integrala; o salata verde mare cu ceapa verde; 1 kiwi;
Gustare 2: 1 biscuit de ovaz cu branzica de casa si capsuni;
Cina: mancare de legume; banana la gratar cu 2 patratele de ciocolata amaruie topite deasupra.

Ziua 3
Echilibrarea glicemiei este unul dintre cele mai bune moduri de a declansa scaderea in greutate. Dimineata la prima ora: paharul cu suc de lamaie diluat cu apa calda
Mic dejun: terci din 2 linguri de fulgi de ovaz si 300 ml lapte cu zmeura, capsuni si o nectarina;
Gustare 1: salata de fructe cu dressing de lamaie; 300 ml lapte de soia sau lapte organic;
Pranz: salata calda de fasole, o chifla integrala cu putin unt, 1 iaurt activ natural;
Gustare 2: o lingurita de seminte de floarea-soarelui; o mana de boabe de strugure;
Cina: un cotlet de somon la cuptor cu dressing de suc de lamaie si multe legume gatite la abur; o cupa mica cu inghetata de ciocolata cu nuci zdrobite.
Repeta cura ori de cate ori simti ca e nevoie si ai grija sa nu strici ce-ai inceput, exagerand in afara ei.
In plus, cu un lucru e toata lumea de acord: desi multe sunt cauzele care declanseaza cresterea in greutate, consumul de zahar e principalul vinovat.

Cafeaua ajuta la arderea grasimilor

În ultima perioada, tot mai multe persoane sunt preocupate de felul în care arata si adopta diferite regimuri alimentare pentru a pierde în greutate si a avea o silueta cât mai ferma.

Putini stiu ca unele dintre alimentele consumate în mod frecvent îi pot ajuta în mentinerea unei greutati normale.
Nutritionistii spun ca un consum moderat de cafea solubila ne poate ajuta în mentinerea unei greutati corporale normale.

Potrivit studiilor recente furnizate de Nescafe, cafeina care se gaseste în cafea actioneaza ca un stimulent asupra organismului, determinând o ardere mai rapida a caloriilor provenite din grasimi.

În plus, nutritionistii recomanda cafeaua în regimurile de slabit, deoarece aceasta accelereaza tranzitul intestinal lent. „Pentru a-si pastra aceste proprietati, cafeaua nu trebuie îndulcita excesiv.

Cafeina îsi va mentine proprietatea de ardere a grasimilor daca vom consuma cafeaua în stare pura”, explica Elena Casapu, specialist în nutritie.

Expertul recomanda persoanelor care se lupta cu kilogramele în plus sau celor care doresc sa îsi mentina silueta sa bea doua – trei cani pe zi. „Persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa tina cont ca cea mai sanatoasa si eficienta metoda de a pierde în greutate poate fi obtinuta printr-un control atent al caloriilor, mentinând în acelasi timp o dieta echilibrata si o activitate fizica permanenta”, spune specialistul Casapu.

Nutritionistii spun ca o ceasca de cafea are un continut caloric scazut. „Pentru cafeaua pura solubila continutul caloric este de doar o kilocalorie la 150 de mililitri de apa. Cafeaua are si un continut bogat de fibre”, completeaza Elena Casapu.

În acelasi timp, bautura stimuleaza secretia de saliva si de suc gastric precum si tranzitul intestinal, lucru ce duce la favorizarea digestiei. Nutritionistii atrag atentia ca acest aliment este contraindicat persoanelor care sufera de afectiuni precum gastrita, ulcer gastric sau duodenal.

Arma secreta a dietei -vinetele

Vinetele, legume hranitoare de sezon, pot ajuta, în functie de modul în care sunt preparate, în lupta cu kilogramele

în plus. „Cunoscute si ca patlagele vinete, aceste legume nu au o densitate energetica prea mare, drept urmare, ele nu îngrasa”, afirma prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Singura conditie este sa nu le consumam prajite, cu mult ulei sau sub forma de salata cu sos de maioneza. Specialistul spune ca cel mai bine este sa pregatim vinetele la gratar sau salata.

Atunci când le preparam pe gratar, vinetele se taie rondele, se sareaza si se adauga putine ierburi aromate. Daca optam pentru salata, dupa ce coacem vinetele, le lasam sa se scurga si, apoi, sucul rezultat îl aruncam, pentru ca are un gust amarui.

Delicioasele legume se combina, apoi, cu un sos sanatos, preparat din ulei de masline extravirgin si zeama de lamâie. „Nu se recomanda consumul de salata de vinete cu maioneza sau cu mult ulei”, subliniaza prof. dr. Mencinicopschi. Sfatul medicului este sa profitam cât se poate de mult de aceste legume în sezon. „Mai mult, studiile întreprinse de cercetatorii japonezi au aratat ca vinetele, datorita continutului de substante antioxidante pe care le contin, ajuta la scaderea incidentei cancerului”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Nutritionistii apreciaza ca vinetele sunt un adevarat izvor de vitamine si minerale pentru organismul nostru. În afara continutului foarte ridicat de apa (93%), vinetele contin potasiu – mineral care ajuta la stimularea inimii, magneziu – cunoscut pentru rolul sau de combatere a stresului, calciu - pentru întarirea sistemului osos, vitamina A si C pentru sistemul imunitar. Specialistii sunt de parere ca delicioasele vinete reprezinta alimentul potrivit pentru zilele caniculare, datorita continutului foarte mare de apa. În aceasta perioada, nutritionistii ne sfatuiesc sa recurgem la consumul salatei de vinete, atât pentru potolirea foamei, cât si a setei. Legumele sunt bogate în fibre, dar foarte sarace în grasimi.

Gabriela Cristea, dieta cu patru litri de apa pe zi

Cum a slabit Gabriela Cristea? Cu dieta de 4 litri de apa pe zi Colacei inestetici pentru un fost iepurasul Gabriela Cristea.
 Asta au aratat recentele poze cu Gabi Cristea.

Vazându-le, vedeta de televiziune a avut o reactie normala: a decis sa slabeasca. Si a adoptat o dieta stricta.

Rezultatele se vad deja, desi mai este mult pâna departe.

Baclavalele întâlnite (si consumate) în Turcia la tot pasul si statutul de femeie maritata - care nu considera silueta principala prioritate - au facut ca pe corpul divei sa se depuna, mai mult sau mai putin uniform distribuite, 20 de kilograme!

„Am slabit, se vede si la cântar, si la hainute. Nu am tinut o cura de slabire propriu-zisa, ci mai mult una de hidratare.

În fiecare dimineata, înainte de a mânca, beam doi litri de apa plata la temperatura camerei.

Urma micul dejun, pentru ca nu pot sa traiesc fara sa manânc dimineata. Si toata ziua mai beam înca doi litri de apa.

Doamna la care ma duc la masaj îmi spune: «Nu stiu ce faci, dar tine-o tot asa»”, a dezvaluit Gabi pentru revista Ce se întâmpla, doctore?.

Dieta minune? Cum spunea ea, patru litri de apa pe zi, legume crude sau pe gratar, carne de cel mult doua ori pe saptamâna, lactate fermentate (iaurt, sana, chefir) si lapte. Apoi, vara merge zilnic la piscina, iar în celelalte anotimpuri – cel putin 20 de minute la stepperul de acasa.

Desi casnicia i-a adus kilograme în plus, vedeta le sfatuieste pe femei sa se marite. Dar sa nu astepte prea mult. „

Daca esti cu cineva si nu te-a cerut de nevasta dupa un an si jumatate, fugi mâncând pamântul pentru ca nu o sa te mai ceara”, crede Gabi. Un principiu care pare bun, de vreme ce astfel si-a gasit ea fericirea alaturi de omul de afaceri Marcel Toader.

Dieta diuretica

Alimentele diuretice sau suplimentele din aceeasi categorie nu te vor ajuta sa scapi de grasimea de pe corp, dar te vor ajuta sa scapi de fluidele din corp si sa capeti o digestie eficienta.

Dieta diuretica are la baza cateva alimente naturale renumite pentru efectele lo

Nu abuza de suplimentele diuretice (pastile cu ceai verde sau ceai verde chinezesc), ele trebuie luate doar cateva zile. Daca faci din acest lucru o obisnuinta, odata cu eliminarea fluidelor din corp, vei pierde si o mare parte din minerale si nutrienti.

Iata cateva alimente cu proprietati diuretice:

* telina (atat planta, cat si semintele)
* patrunjel
* sparanghel
* anghinare
* pepene
* papadia (folosita pentru ceai)
* fructe de ienupar (folosite pentru ceai)
* nasturel
* cafea
* ceai

Reguli generale:

* consuma cat mai putini carbohidrati (paine, orez etc.)
* evita sarea si alimentele sarate
* bea multa apa si ceaiuri din plante
* evita alimentele cu zahar
* consuma cat mai multe fructe si legume

Exemplu de meniu:

Mic dejun:

cafea sau ceai (verde)
un iaurt low-fat si fructe proaspete

Pranz:

supa de sparanghel
o felie de paine din cereale integrale
o portocala

Cina:

pui la cuptor (cu usturoi si suc de lamaie)
broccoli si morcovi (gatiti la aburi)
o banana mica si o felie de pepene
info www.vreaudieta.ro

Janet Jackson la dieta

Modul in care Janet a slabit (aproape dramatic) in 2006 a capturat atentia intregii lumi. In plus fata de activitatea sportiva ea are un nutritionist personal care ii urmareste dieta zilnica.

Cantareata ia 2-3 mese lichide pe zi care sunt concepute astfel incat sa ontina toti nutrientii de care are nevoie.

Pe masura ce dieta a progresat, ea a introdus si legume, fructe de padure si fructe congelate. In numai sase luni Janet Jackson a slabit 27 kilograme! Sa nu credeti insa ca este asa de usor.

Vedeta face sport de trei ori pe zi, abdomene, exercitii cardio si altele. Janet a marturisit ca inainte era marcata de dieta yo-yo in care ba slabesti ba te ingrasi.

Janet Jackson a aparut in revista americana “Us” imediat dupa ce a slabit iar apoi, la un an de zile aparea din nou pe coperta pentru a arata ca, mai mult decat faptul ca a slabit este faptul ca a reusit sa isi mentina greutatea.

Regimul lui Janet Jackson este de aproximativ 1300-1650 de calorii pe zi, cu 3 mese si 2 gustari.

La Micul dejun – 4 albusuri de oua, 1 galbenus si o jumatate de grapefruit sau sirop de artar sau 2 felii de sunca slaba de curcan.
La gustare – shake de proteine.
La Prânz – salata verde cu dovlecei la gratar, pui la gratar cu ulei de masline, cu dressing de lamaie.

La gustare – putina branza si fructe sau migdale.
La Cina – ton la gratar, orez salbatic la abur sau legume

Dieta Angelinei Jolie

Actrita urmeaza o dieta stricta bogata in peste, carne slaba si foarte multa apa.

Dieta bogata in proteine de calitate da roade in general daca este dublata de sport si consum de apa.

Pentru a juca in celebrul film Tomb Raider Angelina Jolie a tinut cateva luni o dieta speciala. “
A trebuit sa renunt la tigari si cafea si sa mananc alimente gatite la aburi, legume si lapte de soia.

A fost o experienta interesanta pentru ca inainte obisnuiam sa sar peste micul dejun si sa beau cefea si sa fumez. ” a declarat Jolie pentru World Entertainment News Network.

Nu demult Angelina a nascut gemeni – o fetita si un baiat iar inca din spital actrita a solicitat alimente speciale. “Angie mananca numai alimente organice si tine o dieta bogata in Omega-3,” a declarat un prieten al vedetei.

Meniul Angelinei Jolie include somon organic cu rosii, paine neagra si cereale, spanac, legume organice, si migdale, mere sau miere ca gustare.

Dieta urmata de Heidi Klum

Heidi Klum a prezentat pe podiumul Victoria’s Secret la numai doua luni dupa ce a nascut.

Vedeta si-a facut poze in fiecare zi pentru a urmari schimbarea corpului ei pe parcursul curei de slabire. Vedeta a tinut dieta lui David Kirsch’s numita si “The Ultimate New York Diet”.

In faza 1, in primele doua saptamani Heidi a evitat orice alimente care cauzeaza balonare. Nu a mancat deloc lactate sau fructe.

In faza a doua a ales sa manance ton, rosii, quinoa, multe legume in general. In faza a treia a dietei se adauga proteinele din carne slaba sau oua.
info www.prodieta.ro

Dieta de slabire Oprah

Care este dieta celebrei Oprah? Cum a slabit Oprah? cu dieta Best Life

Prin platoul emisiunii de la Oprah vin foarte multe vedete de la Hollywood pentru a vorbi despre dieta pe care o tin.
 Si Oprah insasi vorbeste despre cum face sa slabeasca: evita in special carbohidratii din paine, orez, paste si cartofi.

In plus face sport in fiecare zi. Oprah prefera ca deser inghetata din suc de fructe pentru ca nu are foarte multe calorii si dureaza foarte mult pana cand o termina si astfel isi satisface nevoia de dulce.

Oprah a declarat ca marele sau regret este acela ca si-a pierdut foarte multi ani din viata incercand sa-si controleze greutatea.

In emisiunea sa vedeta a promovat consumul de ceai verde care datorita continutului de cofeina si a mentinerii unui nivel optim al insulinei ajuta la slabire.
info www.prodieta.ro

Dieta Jenifer Lopez

Cum a slabit J.Lo sau Jennifer Lopez? 
Jennifer Lopez are ca motto cum ca "totul trebuie sa fie moderat cand e vorba de alimentatie".

Vedeta nu bea alcool iar cand are nevoie sa slabeasca mai taie din dulciuri si fainoase (carbohidrati).

Pe langa dieta, vedeta de la Hollywood face sport, in special exercitii cardio, yoga si ridicarea greutatilor.

In anumite reviste gasim informatia ca Jennifer Lopez foloseste ulei de grapefruit si ca poarte file cu ulei la ea.

Acest ulei de grapefruit emite o aroma care afecteaza enzimele ficatului – fapt ce conduce la scaderea in greutate.

Testele derulate pe animale au aratat ca dupa ce au fost expuse timp de 15 minute de trei ori pe zi la mirosul uleiului de grapefruit acestea au slabit si au avut o pofta de mancare scazuta.

Dieta urmata de Jessica Alba

Jessica Alba este una dintre celebritatile in voga in acest moment.

Inca de la varsta de 12 ani Jessica Alba a decis sa isi modifice dieta zilnica asa incat sa nu ia proportii si sa nu ajunga sa semene cu ceilalti membri ai familiei care erau deja supraponderali. “Toata lumea din familia mea este supraponderala.

Eu am vrut sa fiu sanatoasa si de aceea am inceput sa imi gatesc singura de la 12 ani.

La micul dejun mananc omleta si fructe sau branza telemea si o piersica.

La pranz mananc o salata.
Cina este de obicei compusa din peste, pui sau legume. Nu prea mananc desert sau paine.

Foarte rar mai mananc un iaurt cu fructe, ciocolata sau fructe confiate.” a declarat vedeta despre dieta ei zilnica.

Ea are o alimentatie echilibrata si sta departe de carbohidrati. Vedeta de la Hollywood tine o dieta destul de sanatoasa si poate fi un model pentru alte persoane in aceasta privinta. In plus actrita face sport aproape o ora in fiecare zi

O silueta perfecta cu Vapiano

Vara aceasta, Vapiano s-a pregatit sa fie antrenorul tau de fitness! O silueta perfecta, creata dupa reteta Vapiano, te va ajuta sa raspunzi provocarii estivale, care te incita la bronz natural, raze aurii si valuri savuroase.

O combinatie de gusturi originale, care contine ingredientele necesare pentru o silueta perfecta si din care, atent, Vapiano a exclus ingredientul “calorii”.

Intr-o combinatie crocanta si plina de minerale, amestecul Vapiano este unic si contine cinci tipuri de salata speciala: Frisee, Lollo Rosso, Lollo Bianco, Radiochio si Iceberg.

Prospetimea lor da startul unor mixturi culinare care te incarca cu energie: salatele Mista Grande, Mista Picolla, Rucola con Parmigiano, Caprese, Caesar si Nizza, la care se pot adauga, dupa dorinta, trei dressinguri diferite si extra-ingrediente precum pui, creveti sau muschi de vita argentinian.

Pentru cel mai dietetic meniu, Vapiano iti recomanda salata fitness Mista, asortata cu dressing-ul light aceto-balsamic. La amestecul unic de salata Vapiano se adauga morcovi, rucola, rosii cherry, ridichi, castraveti, cubulete fine de ceapa rosie si inele de ceapa verde, ardei gras, ciuperci Champignon, parmezan, mozzarella.

Potrivit filosofiei sale “Chi va piano, va sano e va lontano!” (Cine este relaxat, traieste mult si sanatos), Vapiano te asteapta cu 6 combinatii perfecte de salata, care pot fi servite in restaurant sau pe terasa, ca masa de pranz sau pentru o cina tarziu (restaurantul se afla in Bd. Timisoara nr. 27z, sector 6 – Cladirea de birouri Anchor Plaza din parcarea Plaza Romania - si este deschis zilnic intre orele 11.00 si 23.00).
info total de pe www.mayra.ro

Dieta Simonei Sensual

Vreti sa aratati ca Simona Sensual?! Ei bine, nu este deloc simplu. Nu oricine poate fi bomba si, pentru a ajunge la o silueta de invidiat, este necesara o dieta cât se poate de drastica. Iat-o pe a Simonei!

Blondina îsi cunoaste punctele forte si este constienta ca, daca s-ar îngrasa, nu ar mai avea succesul de acum. Astfel, pentru a se mentine supla si „sensuala”, tânara urmeaza un regim de-a dreptul draconic.

În primul rând, nu baga absolut nimic în gura dupa ora sase seara. Iar când se uita în oglinda si simte ca a pus câteva kilograme în plus, le elimina înfometându-se.

„Câte o saptamâna întreaga traiesc doar cu batoane de slabit si supa de varza, dar sunt si zile în care nu manânc absolut nimic. Atunci slabesc trei-patru kg într-o saptamâna”, explica vedeta în Click!.

Din când în când însa, domnisoara Suhoi îsi permite luxul de a gusta din „fructul interzis”. În cazul ei, este vorba despre ciocolata. „Este cel mai bun afrodiziac pentru mine. Merge foarte bine cu sampania, asta îmi place mult, e mai rafinata, plus ca nu-ti e rau a doua zi de la ea”, a mai tinut sa precizeze blonda.

Cam ciudata trecerea de la varza la ciocolata, dar deh, poata ca tocmai aceasta este definitia Simonei Sensual. Un dulce acru-amarui dupa care trebuie sa tii post negru...

7 reguli pentru a te mentine in forma

Ce sfaturi sunt cele mai bune când pornim la o cura de slabire, daca nu cele care vin din parte unui antrenor de fitness. Preparatorul personal Carly Zucker a împartasit câteva secrete pentru a obtine corpul mult visat.

Carly, care s-a casatorit recent cu fotbalistul de la Chelsea, Joe Cole, recunoaste ca la rândul ei munceste foarte mult ca sa îsi mentina silueta. „Pierd sau câstig în greutate repede. Si când lucrez multe ore si alerg în jurul caselor oamenilor fara sa stau jos si sa manânc adecvat, devin foarte slaba si nu îmi place. Este usor sa cazi în capcana când esti la birou si esti prea ocupata ca sa te opresti pentru prânz.

Dar corpul tau are nevoie de combustibil nou ca sa functioneze si sa îti dea energia ca sa exersezi”, a marturisit antrenoarea.

Iata dieta pe care o tine Carly Zucker, dar si câteva trucuri care o ajuta sa se mentina slaba si frumoasa.

Regula numarul 1: Pastreaza-ti interesul!

Am început sa merg la sala si sa fac exercitii când aveam 16 ani. Dar daca am facut acelasi lucru timp de 10 ani, am devenit foarte plictisita si probabil m-as fi lipsit de exercitii.

Am încercat sa le condimentez facând diverse alte lucruri, ca sa îmi provoc organismul. Îmi place cataratul pe pereti, baletul, trapezul, ridicarea de greutati si bicicleta. Ma bucur si de plimbari.

Fac întotdeauna yoga – sunt genul care se streseaza, asa ca aceasta tehnica te încetineste si functioneaza pentru mine.

 Regula numarul 2: Manânca inteligent!

Prefer sa consum produse naturale decât pe cele procesate care contin multe chestii daunatoare, ca grasimi, sare, zahar si aditivi. Nu sunt o adepta a dietelor excentrice si cred ca este important sa manânci proteine, carbohidrati si grasimi, toate împreuna la o masa – stiu ca acest lucru ma mentine foarte multumita. Este de asemenea vital sa manânci înainte ca sa devii foarte înfometata, ceea ce nu este usor daca esti ocupata. Dar, daca treci dincolo de pragul foamei, atunci începe cheful. Ajungi sa consumi de doua ori mai multa mâncare, pentru ca esti atât de flamânda.

Regula numarul 3: Ramâi motivat!

Aderând la un regim de exercitii este chiar simplu: trebuie mai curând sa faci ceva ce te face sa te simti bine, decât sa te gândesti: «Acest exercitiu arde cu o suta de calorii mai mult decât celalalt». Ca sa începi, plimba-te. Stiu cât de eliberat se simte corpul meu dupa toate acestea. Poate arde doar o patrime din caloriile pe care le realizeaza un sprint, dar ma face sa ma simt bine. Daca gasesti dificil sa te motivezi, redescopera un sport din copilarie care te face sa te simti bine, ca netball sau hochei, si roaga o prietena sa îti fie alaturi. Ar putea parea dificil sa gasiti un moment când sa fiti amândoua libere, dar cu cât participi la câteva sedinte, cu atât esti mai motivata sa mergi si singura.

Regula numarul 4: Fa sa para usor!

Paraseste casa cu intentia sa te duci la plimbare, dar îmbraca-te sport alearga putin odata la câteva minute sau fugi în jurul felinarelor. Este un mod bun de a te pacali pentru a intra în exercitii mai grele. Dupa toate acestea, te vei simti atât de bine, pentru ca toate endorfinele vor alerga în jurul corpului tau. Alergatul în susul sau în josul scarilor este de asemenea un truc bun. Fac asta, daca nu pot iesi. Fa-o timp de 10 minute, de trei ori pe zi, ca sa îti faca picioarele si posteriorul mai ferme si sa arzi si calorii.

Regula numarul 5: Rasfata-te!

Îmi place sa ma rasfat în fiecare zi. Ar putea sa fie un croissant, o bucata de ciocolata sau un cappuccino. Daca nu îti permiti sa te rasfeti, viata va fi atât de urâta. Sa iei ceva care te face fericita cu moderatie te face sa te simti mult mai motivata ca sa manânci sanatos si sa faci exercitii în restul zilei.
Regula numarul 6: Du cântarul la gunoi!
Urasc cântarele si nu le folosesc niciodata. În trecut, când le foloseam, nu îmi reflectau modul în care îmi simteam corpul. Uneori pot fi demotivante. Prefer sa îmi judec greutatea dupa cum intru în haine.

Regula numarul 7: Tonifica-te!

Fandarile sau ridicarea de greutati sunt exercitii grozave pentru femei, pentru ca le lucreaza coapsele si posteriorul. Tonifica si abdomenul, daca ti-l tragi când faci miscarile. Sa urci si sa cobori scarile îti lucreaza de asemenea tot corpul daca ai greutati. Marea majoritate a femeilor îsi urasc bratele. Trucul meu pentru a le face ferme este sa fac jumatate de flotari. Este atunci când îti treci picioarele peste glezne si te sustii pe genunchi în timp ce te ridici de la podea. Asta lucreaza la tricepsi.

Mâncatul sanatos poate dauna grav organismului: Ortorexia, cea mai recenta amenintare a secolului

Desi pare greu de crezut, chiar si mâncatul sanatos poate dauna sanatatii. Atunci când alimentatia sanatoasa se transforma în obsesie, pâna la boala nu mai e decât un pas. Cei care cântaresc tot ceea ce manânca si au fixatii legate de dieta risca sa se îmbolnaveasca.

Ortorexia este cea mai recenta amenintare a secolului. Si, din ce în ce mai multi oameni nu mai fac diferenta între alimentatia corecta si dieta exegerata.
O alimentatie sanatoasa presupune o dieta echilibrata. Persoanele ortorexice uita însa acest lucru si transforma grija pentru alimentele naturale într-o adevarata obsesie.

Încep prin a-si dori sa aiba o alimentatie mai sanatoasa, considerând ca o alimentatie sanatoasa presupune mai multe fructe sau legume. Însa, acest lucru duce de fapt la o restrictionare a alimentatiei.
Asa debuteaza boala. Iar în timp, persoanele devin obsedate de cât si ce mânânca.

Carnea si lactatele sunt complet eliminate din alimentatie. Daca nu gasesc alimente bio sau nu au bani sa le cumpere, se înfometeaza.

Persoanele care trec prin probleme de comporament alimentar au simptome precum caderea parului, lipsa menstruatiei, tulburari digestive.

Iar în unele cazuri, regimul alimentar restrictionat si sarac în vitamine si proteine poate duce la deces. Ortorexia nu are numai consecinte asupra sanatatatii fizice. Persoanele ortorexice se autoizoleaza.

De cele mai multe ori acesti pacienti cad în limita cealalta pentru ca încep sa manânce compulsiv.
În astfel de situatii specialistii le recomanda sa se prezinte la medic. În ultima perioada, numarul persoanelor obsedate de mâncarea sanatoasa a crescut. Trei la suta din populatia României sufera de bulimie si aproape unu la suta de anorexie.

Slabeste in 14 zile cu Dieta Scarsdale

Dieta Scarsdale a fost creata de mai bine de 30 de ani de catre cardiologul american Herman Tarnower. Numele acestei diete, dupa cum observati, nu provine de la cel al creatorului, ci de la orasul in care acesta locuia si a facut studiile de elaborare si verificare a acestui regim. Aceasta dieta trebuie urmata doar doua saptamani, fiind un regim foarte restrictiv care poate duce, in functie de raspunsul fiecaruia, la pierderea pana la 10 kilograme in doar 14 zile, ceea ce este foarte mult. Continuarea acestui regim mai mult decat durata indicata predispune la boli serioase, insa respectat cu strictete acest regim inclusiv ca durata iscurile sunt minime.

Regimul se bazeaza pe cantitatea foarte mica de lipide si glucide, continand in special vitamine si minerale si proteine, devenind un regim hipocaloric.

Dieta Scarsdale

Pe tot parcursul dietei nu veti avea voie sa consumati altceva decat ceea ce este scris in regim (ca de exemplu alcool sau alte tipuri de bauturi sau sa puneti condimente etc).

Micul dejun
Acesta este valabil pentru fiecare zi a celor doua saptamani de regim, fiind acelasi:
- O jumatate de grepfrut
- O felie de piane integrala, fara unt sau altceva
- Ceai sau cafea fara niciun adaos, fara zahar, lapte, frisca, arome etc.

Luni

Pranz:
• carne de vita, pui, curcan sau peste pe gratar sau fiarta cu salata de rosii (domensiunile portiei de carne nu trebuie sa le depaseasca pe cele ale unei palme, salata maxim 2 rosii);
• ceai neindulcit sau apa.

Cina:
• peste slab la gratar cu salata de legume asortate;
• un grapefruit;
• un ceai.

Marti

Pranz:
• o salata de fructe in cantitatea dorita;
• un ceai sau o cafea.

Cina:
- carne slaba la gratar;
- rosii, salata verde, telina, masline, varza de Bruxelles sau castraveti;
- ceai, apa (minerala, plata).

Miercuri

Pranz:
• salata de ton sau somon cu lamaie;
• un grapefruit sau pepene galben.

Cina:
• carne de miel fara grasime gatita la gratar si salata mixta din rosii, laptuci, telina si castraveti;
• ceai sau apa.

Joi

Pranz:
• 2 oua gatite fara grasime;
• branza degresata de vaca (cateva felii, aveti voie sa asortati sortimente);
• dovlecei, varza de Bruxelles sau rosii;
• o felie de paine integrala;
• o cafea sau un ceai.

Cina:
• pui fiert sau la gratar cu legume;
• un ceai sau apa.
Vineri

Pranz:
• branza degresata in cantitatea dorita;
• spanac, in cantitatea dorita;
• o felie de paine integrala;
• un ceai sau o cafea.

Cina:
• peste slab cu legume la alegere, in cantitatea dorita;
• o felie de paine integrala;
• un ceai sau apa.

Sambata

Pranz:
• salata de fructe la discretie;
• un ceai sau o cafea.

Cina:
• carne de pui sau curcan la gratar cu salata de rosii;
• un fruct de sezon;
• un ceai sau apa.

Duminica

Pranz:
• pui sau curcan la gratar cu legume mixte;
• grapefruit sau un fruct de sezon;
• un ceai sau o cafea.

Cina:
• carne de vita la gratar cu salata mixta de legume;
• ceai sau apa.

In a doua saptamana se repeta meniul.

Contraindicatiile acestei diete:
- nu se recomanda persoanelor care fac sport zilnic
- persoanelor cu boli cronice: hepatice, diabet, renale etc.
- se recomanda consultul medicului inainte de a tine aceasta dieta.

Dietele cool ale momentului

Dietele nu mai sunt de mult un moft, ele devenind chiar un stil de viata in unele cazuri. Fiecare dieta, in functie de binefacerile promise - scaderea rapida in greutate, detoxifiere, mentinerea greutatii - isi are adeptul. Ramane doar sa o gasesti pe cea care ti se potriveste.

Atkins

Dieta Atkins se concentreaza pe controlul nivelului de insulina din organism, acesta fiind influentat, bineinteles, de alimentatie. Atunci cand consumam cantitati mari de carbohidrati rafinati nivelul de insulina creste rapid pentru ca apoi sa inregistreze o cadere brusca.

Adeptii acestei diete consuma proteine in cantitati mari, iar carbohidrati cat mai putini, ceea ce stimuleaza organismul sa arda propria grasime pentru a produce energie, conform csid.ro.

Dieta Zone

Adeptii acestei diete (printre care foarte multe celebritati) mizeaza pe o proportie bine stabilita intre nuntrienti, la fiecare masa: 40% carbohidrati (nerafinati), 30% grasimi (sanatoase, precum uleiul de masline, avocado si alune) si 30% proteine.

De asemenea, se urmareste constant si nivelul insulinei pentru a se mentine greutatea corporala ideala.

Regimul Vegetarian

Exista mai multe variante ale regimului vegetarian, cum ar fi regimul lacto-vegetarian, ovo-lacto-vegetarian, ovo-vegetarian, pesco-vegetarian, semi-vegetarian, insa majoritatea adeptilor il prefera pe cel ovo-lacto-vegetarian, care da unda verde la consumul de vegetale, lactate, oua si miere.

South Beach

Dieta South Beach a fost inventata de un cardiolog, Dr. Arthur Agatston, in colaborare cu un nutritionist, Marie Almon, dupa ce au constatat ca dietele sarace in grasimi si bogate in carbohidrati nu dau rezultate pe termen lung. Ca si Atkins, ea se bazeaza pe controlul insulinei si pe beneficiile carbohidratilor nerafinati.

Hrana Vie

Acest regim implica consumul strict de cruditati, alimente care nu au fost trecute prin foc, cat mai naturale, de preferat organice.

Potrivit adeptilor acestui regim, trei sferturi dintre alimentele pe care le consumam zilnic ar trebui sa fie crude, neprelucrate termic sau chimic. In acest fel se elimina toxinele din organism si se recapata forta vitala pierduta din pricina regimului nesanatos de viata.

Regimul Mediteranean

Dieta Mediteraneana imita, de fapt, obiceiuri alimentare ale popoarelor din sudul Europei: Grecia, Creta, sudul Italiei. Ideea principala este consumul cat mai mare de alimente de natura vegetala, fructe si legume proaspete, cereale, seminte, ulei de masline.

Branza si iaurtul sunt principalele lactate, se consuma cantitati moderate de peste si carne de pasare, maximum 4 oua pe saptamana, cantitati mici de carne rosie si vin. 25 - 35% dintre alimentele incluse in acest regim sunt grasimi, iar cele saturate nu depasesc 8% din totalul caloriilor ingerate.

Celulita poate fi "stearsa" cu radiofrecventa

Cel mai modern tratament corporal pentru celulita este cel pe baza de radiofrecventa tripolara, care actioneaza prin incalzirea stratului superficial de piele si reduce aspectul de "coaja de portocala" in doar cateva sedinte de terapie.

Sistemul are doua aplicatoare, pe care terapeutul le "plimba", cu miscari circulare, pe depozitele de grasime pana cand temperatura in acea zona creste treptat si ajunge la un nivel la care aceasta este lipolizata (se descompune in acizi grasi), urmand ca apoi sa fie preluata de catre sange si limfa, scrie Gandul.

In plus, potrivit specialistilor, tratamentele care au la baza tehnologia tripolara netezesc pielea, o contureaza, o tonifica si o "ridica", procedura fiind o alternativa nonchirurgicala care trateaza eficient celulita si reduce circumferinta zonei respective, fara sa lezeze tesuturile.


Acest tip de terapie nu provoaca durere, singura senzatie perceputa de pacient fiind cea de caldura.

O sedinta de radiofrecventa costa o suta de euro, iar tratamentul consta intr-un numar variabil de sedinte, ce depind de nevoile fiecarei persoane, sedinte ce se realizeaza la un interval de o saptamana.

Imaginea unui tort de ciocolata

Pentru femeile care doresc cu adevarat sa isi mentina greutatea sub control, imaginea unui delicios tort cu ciocolata are efectul contrar celui asteptat. Nu este o tentatie, ci le reaminteste acestora ca trebuie sa manance putin si sanatos.

Cel putin asa sustin psihologii olandezi de la Universitatea din Utrecht. Acestia au realizat un studiu pe 54 de studente care au fost supuse unui test de memorie in care le erau aratate concomitent imaginile unor prajituri si cele ale unor flori, scrie Daily Mail.

Se pare ca femeile care s-au dovedit a fi mai preocupate de greutatea lor si de modul in care se alimenteaza au perceput fotografiile ce ilustrau dulciuri ca pe adevarate semnale de alarma, de genul: "Atentie, ingrasa!".

Floor Kroese, conducatoarea studiului, a explicat ca sentimentul de vina este in acest caz mai puternic decat tentatia resimtita.

"Se pare ca in momentul in care vad asfel de imagini, persoanele respective isi reamintesc de scopul pe care si l-au propus, acela de a-si mentine greutatea si de a ramane sanatoase", a spus aceasta.
Sfatul psihologilor olandezi pentru femeile care doresc sa se abtina de la dulciuri este ...sa isi lipeasca pe frigider cat mai multe imagini cu prajituri delicioase.

Greseli de evitat in dieta

In dorinta de a slabi cat mai repede, tot mai multe persoane tin o dieta stricta, uitand de riscurile care vin odata cu aceasta. Astfel, eforturile se intorc impotriva lor, iar dieta nu doar ca se transforma intr-un esec, dar poate da peste cap intregul organism.


De aceea, Webmd va sugereaza cateva dintre greselile ce trebuie evitate atunci cand tineti o cura de slabire:

1. Saritul peste mic dejun

Saritul peste micul dejun pare a fi un mod simplu de a reduce din calorii, dar rezultatul poate fi o foame insatiabila pentru restul zilei. Acest lucru va poate duce la a manca snacksuri pentru tot restul zilei la birou, consumand mai multe calorii decat v-ati fi imaginat.

Cel mai bine este sa aveti un mic dejun cu un nivel ridicat de proteine si fibre, care pot reduce foamea pe parcursul zilei. De fapt, studiile arata ca oameni care mananca in fiecare dimineata micul dejun au mai multe sanse de a-si mentine greutatea constanta.

2. Evitarea gustarilor

Poate uneori v-ati dori sa mancati o punga de covrigei la birou sau sa savurati o inghetata. Nu trebuie insa sa le eliminate complet din alimentatie, ci sa le includeti strategic in dieta voastra.

Snacksurile va ajuta sa va pastrati metabolismului activ, in special in cazul in care acestea sunt bogate in proteine.

3. Consumul de alimente cu un continut scazut de grasimi

Alimentele cu un continut scazut de grasimi pot juca un rol important in dieta voastra. Dar "scazut in grasimi" nu inseamna neaparat si un nivel scazut de calorii.

Cel mai bun mod de a sti cat de mule grasimi, zaharuri si calorii are un produs este sa verificati elementele nutritionale de pe eticheta.

4. Consumul prea mic de apa

Apa este esentiala pentru arderea caloriilor. Daca va lasati organismul singur sa faca acest proces puteti ajunge la deshidratare si asta inseamna ca pierdeti mai incet din greutate.

Persoanele care beau opt sau mai multe pahare de apa pe zi ard mai multe calorii. Deci, incercati sa adaugati un pahar de apa dupa fiecare masa si gustare.

5. Eliminarea produselor lactate

Laptele, branza si inghetata sunt tabu pentru multe diete, dar renuntarea la ele poate fi contraproductiva.

Un organism lipsit de calciu produce mai multa grasime, iar suplimentele de calciu nu dau acelasi randament.

6. Cantaritul zilnic

Cantaritul zi de zi nu face altceva decat sa va provoace frustrare si va dea informatii inutile. Este mai important sa se caute un trend pe termen lung.

Daca obiectivul este de a pierde 1 sau 2 kilograme pe saptamana, veti fi multumiti sa vedeti asta la sfarsitul perioadei.

7. Evitarea exercitiilor

Daca ati deveni mai activ, ati putea manca mai multe din lucrurile care va plac fara sa va ingrasati.
Puteti incerca sa faceti inot, balet, ciclism sau sa jucati ping-pong.

Andreea Banica a slabit 18 kg

 Solista şi-a recăpătat, în sfârşit, formele după naştere, ea reuşind să slăbească prin intermediul unui regim draconic, dar şi datorită faptului că pierde nopţile la căpătâiul bebeluşului, nu mai puţin de 18 kilograme.

Dacă în luna iunie a şocat spectatorii de la Premiile Muzicale de la Craiova cu pantalonii cu portjartiere, care-i scoteau în evidenţă talia rotunjită vizibil după naştere, Andreea Bănică a avut o apariţie spectaculoasă, joi seară, la Festivalul Callatis.

Blonda a reuşit în sfârşit să dea jos nu mai puţin de 18 kilograme şi acum a revenit la formele care au făcut-o celebră. Din păcate, ea a intrat pe scena-scoică şchiopătând, fiind măcinată de o durere înfiorătoare la degetul mare de la piciorul drept.

În cursul zilei de joi, ea a mers la un salon de cosmetică din Mangalia, acolo unde şi-a făcut pedichiura. Se pare că ustensilele nu erau sterile, drept pentru care s-a infectat, iar degetul i s-a umflat, fiind plin de puroi la ora show-ului.

Pentru că nu a avut timp, Andreea nu a mers la medic pentru a se tratata, aşa cum ar fi trebuit, ci doar s-a bandajat pe fugă: “Am fost la farmacie şi am luat antibiotic, iar la deget m-am legat cu o faşă. Mă doare îngrozitor, iar dacă nu îmi va trece, mă voi vedea nevoită ca, zilele viitoare, să merg la spital la Bucureşti”, ne-a spus ea.

Grasimea de pe abdomen duce la migrene

Persoanele cu varste intre 20 si 55 de ani care au grasime pe abdomen au sanse mai mari sa se confrunte cu migrene si dureri de cap, arata un studiu efectuat de National Health and Nutrition Examination Survey.

Studiul, efectuat pe 22.211 de persoane, demonstreaza totodata ca cele mai afectate de migrene cauzate de obezitate sunt femeile. Riscul cel mai mare se afla la persoanele intre 45 si 54 de ani.

Scaderea in greutate si, implicit, reducerea stratului de grasime de pe abdomen, ar putea fi benefica pentru adultii care sufera de dureri de cap, scrie Le Point.

In ce priveste migrenele, care sunt insotite de halucinatii, acestea constituie si un factor de risc cardiovascular. Persoanele care sufera adesea de migrene au riscuri de doua ori mai mari sa se confrunte cu un accident vascular cerebral sau infarct miocardic.

Exista legaturi si intre migrena si retinopatie, care se caracterizeaza printr-o dimensiune redusa a arterelor si venelor care iriga membrana din interiorul ochiului.

Pe de alta parte, migrenele duc la scaderea cu 26% a riscului de cancer la san, arata un studiu realizat pe 4.500 de femei, de cercetatorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle.

Indiferent de varsta femeilor (inainte sau dupa menopauza), migrena are efecte benefice in ceea ce priveste reducerea incidentei cancerului mamar.

Metode de a scapa de durerile de spate

Aproximativ 80% din populaţia adultă a Globului suferă de dureri de spate, afecţiunea apărând şi la femei, şi la bărbaţi, precizează medicul Alin Popescu.

Cel mai frecvent, durerea lombară joasă afectează persoanele de 30-50 de ani. „Durerea de spate apare din cauza procesului de îmbătrânire şi a stilului de viaţă sedentar, ori din cauza degenerării coloanei vertebrale, proces care creşte odată cu înaintarea în vârstă”, declară dr. Alin Popescu, medic specialist medicină sportivă.

Pe măsură ce trec anii, rezistenţa osoasă şi elasticitatea musculară scad, iar discurile intervertebrale se deshidratează şi îşi pierd din flexibilitate.

Afecţiunile degenerative precum artrita, osteoporoza sau bolile osoase, infecţiile virale ori afecţiunile congenitale ale coloanei pot reprezenta şi ele o cauză, precizează dr. Popescu, care adaugă faptul că şi obezitatea, fumatul, creşterea în greutate pe perioada sarcinii, stresul, sedentarismul, o postură inadecvată sau o poziţie necorespunzătoare în timpul somnului pot contribui la apariţia durerilor de spate.

Uneori, durerea lombară poate indica prezenţa unei boli mai grave.

„Durerea însoţită de febră sau pierderea controlului asupra vezicii urinare şi intestinelor, durerea ce se accentuează în timpul tusei sau o slăbiciune progresivă la nivelul picioarelor pot indica o afectare serioasă a unora dintre cei peste 50 de nervi care-şi au originea la nivelul coloanei şi care au rol în controlarea mişcărilor organismului şi transmiterea semnalelor de la corp spre creier. Persoanele care au astfel de simptome trebuie să meargă la medic, pentru a preveni o afectare permanentă”, subliniază dr. Alin Popescu.

Atunci când urmează un tratament, majoritatea persoanelor care suferă de dureri de spate îşi revin complet şi fără afectări pe termen lung. „Totuşi, dacă intensitatea durerii şi a inflamaţiei nu se reduce după 72 de ore de la tratament, bolnavul trebuie să apeleze la ajutorul doctorului”, atenţionează specialistul.

În opinia sa, exerciţiile fizice - stretchingul, înotul, plimbările - reprezintă metoda cea mai indicată pentru a grăbi recuperarea şi pentru a întări musculatura spatelui şi pe cea abdominală. „Totuşi, dacă apare o senzaţie de disconfort la efectuarea acestor mişcări, dacă devine intensă şi durează mai mult de 15 minute după începerea exerciţiilor, este bine să vă opriţi din activitate şi să mergeţi la medic”, subliniază dr. Alin Popescu. De mare folos în durerile lombare joase sunt şi compresele.

„Se aplică o compresă rece (gheaţă) în zona dureroasă, de mai multe ori pe zi, la intervale de până la 20 de minute. După două-trei zile, se indică aplicarea compreselor calde, pentru a relaxa musculatura şi pentru a creşte fluxul sangvin. De asemenea, şi băile calde pot ajuta la relaxarea musculaturii”, sfătuieşte dr. Popescu. În afara medicamentelor şi a unguentelor, specialiştii recomandă şi repausul la pat, dar numai pentru una-două zile. Medicul spune că noaptea sau în timpul repausului la pat, persoana cu dureri de spate ar trebui să stea într-o parte, cu o pernă între genunchi sau dedesubtul acestora. Electroterapia (bazată pe acţiunea curenţilor magnetici) şi ultrasunetele (o terapie non-invazivă care încălzeşte ţesuturile profunde) sunt alte căi prin care le putem veni de hac durerilor lombare. Doar în cazul unor afectări serioase, care nu răspund la alte terapii, intervenţia chirurgicală este cea mai indicata.

Sa eliminam zaharul din alimentatie

Daca stai sa citesti studiile, cartile si cercetarile din domeniul nutritiei, afli si te inspaimanti ca zaharul rafinat este unul din cele mai daunatoare alimente posibile, care iti ingroasa talia, iti slabeste inima si iti da peste cap stomacul.

In niciun caz nu trebuie consumat, si cu toate acestea continuam sa mancam, cateodata voit, cateodata fara stiinta, substanta alba daunatoare sanatatii.

Cu totii ar trebui sa incercam sa limitam cantitatea de zahar din alimentatie, pentru o sanatate si o stare de spirit imbunatatita. Publicatia online Diet Food Nutrition a gasit 10 modalitati simple prin care se poate micsora considerabil cantitatea de zahar consumata.

1. Nu adauga zahar peste alimente

Este cel mai simplu sfat: nu mai pune zahar in cafea, ceai, cereale.

2. Nu cadea prada capcanei "zaharurilor sanatoase"

Zahar brun, zahar neprocesat sau alte variante despre care se spune ca nu sunt daunatoare - ba sunt! Corpul nu face diferenta intre diversele varietati de zahar!

3. Fa un efort sa elimini carbohidratii procesati

Majoritatea carbohidratilor - paine, baghete, paste, gusatri de tot felul si produsele de patiserie- au o compozitie bazata pe faina si alte ingrediente care se transforma in zahar in corp aproape la fel ca si glucoza.

4. Fii atent la produsele "fara grasimi"

Unul din cele mai mari mituri privind alimentatia este ca mancarurile fara grasimi nu ingrasa - fals! Daca nu contine grasimi nu inseamna ca nu contine calorii - in general, produsele sarace in grasimi suplinesc prin catitate adaugata de zahar si sare, ambele de ocolit.

5. Cumpara in functie de culoare

Cand cumperi legume si fructe proaspete, ai grija sa ai cat mai multe culori - asta inseamna ca te incarci de nutrientii mult necesari. Iar fructele colorate precum cele de padure si ciresele sunt sarace in zahar, asa ca nici iti vor da peste cap dieta.

6. Transforma-te intr-un detectiv al alimentelor

Citeste etichetele produselor pe care vreis a le cumperi! Pentru a reduce zaharul trebuie sa stii unde sa te uiti si ce sa eviti.

7. Ai grija la indulcitorii artificiali

Din nefericire, acestia pot sa-ti sporeasca apetitul pentru carbohidrati si dulciuri si, in acelasi timp, scad nivelul de crom in organism, un nutrient important pentru metabolizarea zaharului.

8. Iscuseste-te la matematica!

Uita-te pe eticheta produsului pe care vrei sa-l cumperi si vezi unde este scris cat zahar contine. Imparte acel numar la 4, pentru a obtine numarul de linguri de zahar pe care il vei manca.

9. Limiteaza fructele

Fructele contin suficient zahar, in forma fructozei, cat sa-ti dea peste cap pana si cel mai chibzuit regim, asa ca fii atent la ce fructe cumperi si cat de multe mananci pe zi - nu mai mult de 2-3 daca vrei sa pierzi in greutate.

10. Elimina sucul de fructe

Sucul de fructe este plin de zahar, nu contine fibre ca si fructul in stare naturala si are mult mai putini nutrienti. Din nou, nu te lasa pacalit de eticheta si fa-ti singur un suc de fructe sarace in zahar, daca iti e pofta.

Sfecla rosie restabileste echilibrul psihic

Sucul de sfecla rosie consumat in mod regulat duce la scaderea tensiunii arteriale si previne aparitia bolilor de inima, datorita continutului de potasiu si acid folic.

Totodata, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Medicala din Exeter, sucul de sfecla rosie are si un continut ridicat de vitamine.

Astfel, acesta ajuta la imbunatatirea metabolismului, combaterea anemiei si imbunatatirea functiei ficatului, pe care il ajuta sa distruga grasimile depozitate.

Conform cercetatorilor, un pahar cu suc de sfecla are 80 de kilocalorii, 3,4 grame fibre, 1,7 grame de carbohidrati, 136 mg acid folic, 131 mg sodiu, 519 mg potasiu, care preveni si trataza afectiunile cardiace. Continutul de magneziu din aceasta leguma este recomandata de specialisti in restabilirea echilibrului psihic.

Nutritionistii recomanda un pahar de suc de sfecla rosie pe stomacul gol, mai ales in cazul persoanelor care sufera de afectiuni digestive, pulmonare si hepatice. De asemenea, sfecla rosie este indicata si femeilor insarcinate pentru ca este bogata in vitaminele A, B, C,E, K si contine calciu si fier.

Oamenii de stiinta spun ca includerea sfeclei in dieta zilnica ajuta la reducerea riscului aparitiei de dezechilibre cognitive, osteoporoza si afectiuni cauzate de un nivel ridicat al colesterolului.

Ce dieta tine Gwyneth Paltrow

Multe femei si-ar dori sa aiba silueta gratioasa a actritei Gwyneth Paltrow, mama a doi copii in varsta de 36 de ani.

Actrita a dezvaluit de curand dieta care o ajuta sa ramana in forma. Gwyneth Paltrow are voie sa manance o singura masa principala pe zi, dar are voie sa ia mai multe gustari.

Dulciurile, produsele lactate, sucul de portocale si alte alimente cu multe calorii sunt strict interzise in dieta sa, relateaza Daily Mail.

De asemenea, Paltrow evita sa consume alcool sau cofeina, deoarece ii provoaca foame. Pentru a se mentine in forma face meditatie, masaje, si bai alternante cu apa calda si rece pentru a-si mentine pielea tanara.

Pentru ca dieta e foarte stricta, trebuie sa stiti ca puteti avea dureri de cap severe si ca trebuie sa consultati un medic inainte sa treceti la un asemenea regim.

Lucruri despre greutate

Poate ca esti scund, grasut si chel. Dar poate ca alergi 40 de kilometri pe saptamana, mananci 6 pana la 8 portii de legume si fructe zilnic, evitand totodata mancarea procesata sau pe cea grasa.


Crezi ca asa ceva nu e posibil? Din pacate, viata nu e dreapta. Iar persoana descrisa mai sus chiar exista. Are si un nume, Steven Blair.

E profesor universitar in Carolina de Sud si studiaza chiar rolul exercitiului fizic in viata de zi cu zi.

E cel mai bun exemplu ca poti face tot ce trebuie si tot nu vei arata ca o persoana in forma. Insa vestea buna e ca poti arata asa, dar sa fii mult mai sanatos decat cineva inalt, atletic si cu zambetul sau pectoralii lui Brad Pitt.

Conform Reader's Digest, genele, dezechilibrul hormonal si chiar anumite virusuri joaca un rol important in instalarea obezitatii. A manca mai putin si a face mai multa miscare pot sa nu aiba ca efect scaderea in greutate.

E simplu sa privesti o persoana si sa o judeci la suprafata. "E gras, probabil si lenes din moment ce nici nu incearca sa slabeasca". Din pacate, nu e intotdeauna adevarat. Inspirati de cele mai recente studii de specialitate, redactorii Reader's Digest au intocmit o lista cu lucrurile mai putin stiute, dar care isi pun pecetea asupra greutatii corporale.

1. Obezitatea chiar este genetica
Exista aproximativ 100 de gene ale obezitatii, explica Claude Bouchard, director executiv la Pennington Biomedical Research Center, in cadrul Louisiana State University System. Unii dintre noi le avem, altii nu.
Totusi, daca aceasta informatie genetica este inscrisa in codurile organismului, nu inseamna ca tocmai ti-ai primit condamnarea.
Exercitiile regulate pot micsora riscul ca obezitatea sa se instaleze.

2. Unii au mai multe celule grase
Iar diversitatea este extrem de mare, unele persoane avand chiar de doua ori mai multe celule grase decat altele, dupa cum explica Kirsty Spalding, de la Institutul Karolinska din Stockhaolm.
Mai rau e ca poti slabi oricat, iar numarul celulor grase va ramane acelasi. Acest gen de celule incep sa se formeze, in unele cazuri, chiar de la varsta de doi ani, procesul oprindu-se in adolescenta.

3. Stresul chiar ingrasa
Situatiile stresante (legate de contul din banca care se goleste ori de seful care nu-ti lasa nicio clipa de liniste) nasc nevoia de gustari care abunda in carbohidrati. Acest tip de alimente nu fac decat sa calmeze hormonii stresului. Iar acesti hormoni ai stresului favorizeaza depunerile de grasime.
Azi, ne luptam cu stresul de pe un scaun comod, iar caloriile neutilizate tind sa se acumuleze in zona mijlocului.
Pentru a elibera stresul, du-te la ore de yoga sau petrece timp cu familia.

4. Sarcina mamei tale si-a pus amprenta pe destinul tau
Daca tigarile fumate de mama au ca rezultat un fat mic, iar alcoolul poate avea urmari asupra dezvoltarii creierului acestuia, de ce mancarea nu ar avea? Mai ales cea mai putin sanatoasa.Zaharul si mancarurile grase, consumate de mama si, respectiv, fat, isi pun amprenta asupra dezvoltarii ulterioare a acestuia.

Un studiu realizat in Pennington a aratat ca femelele cobai gestante care erau supraponderale aveau un nivel al glucozei foarte ridicat, la fel ca si al acizilor grasi. Aceste molecule atrag dupa sine eliberarea proteinelor care pot afecta, in creierul fatului, controlul apetitului si sistemul metabolic al fatului.
Iar ceea ce este adevarat in cazul soarecilor tinde sa fie adeavarat si in cazul oamenilor. Medicii de la Universitatea de Stat din New York au comparat copiii nascuti de mame inainte si dupa ce au suferit un o operatie de bypass gastric.

S-a observat ca, desi mamele suferisera operatia, si evident erau mult mai slabe decat la prima nastere, si cel de-al doilea copil avea 50% sanse de a deveni obez, probabilitate transmisa prin gene. Insa o alimentatie corecta a viitoarei mamici poate influenta pozitiv viitorul copilului.

5. Somnul conteaza
Multi medici ar face bine sa prescrie celor care au probleme cu greutatea, in loc de pastile, mai mult somn. Mai multe ore de somn dau o senzatie de satietate, iar kilogramele vor fi pierdute in mod spontan, explica specialistul american Louis Aronne.

Daca se doarme mai putin de 7 - 8 ore pe noapte, apare un dezechilibru hormonal. Acesta consta, conform cercetatorilor de la Universitatea Chicago, in descresterea nivelului de leptina (cel care da senzatia de satietate) si cresterea nivelului unui alt hormon, grelina (vinovat pentru aparitia senzatiei de foame).
Rezultatul este ca ne simtim flamanzi chiar si atunci cand nu suntem. Asta, chiar daca, in realitate, avem nevoie doar de somn.

6. Greutatea partenerului de viata e importanta
Si asta pentru ca cei doi ajung sa aiba obiceiuri alimentare apropiate, traind impreuna. Insa daca unul dintre ei va slabi, sansele ca si celalalt sa il urmeze sunt destul de mari, daca acesta va deveni gelos.
In plus, un studiu publicat in England Journal of Medicine arata ca obezitatea este contagioasa. Cu alte cuvinte, daca unul dintre soti este obez, sansele ca si celalalt sa ia proportii asemanatoare sunt de 37%. Iar "molima" se poate raspandi si in cercul de prieteni.

7. Dulciurile, si nu doar ele, chiar creeaza dependenta
In timp ce mancarea nu creeaza dependenta la modul in care alcoolul sau drogurile o fac, exista studii care au demonstrat ca exista, totusi, unele similaritati. Cand subiectii din Philadelphia au fost supusi unui test, fiindu-le aratate cartonase cu numele mancarurilor preferate, in creierele lor s-au activat aceiasi centri care se activeaza in cazul depdendentilor de droguri.

De vina ar putea fi dopamina, care se afla in stransa legatura cu motivatia si placerea, dupa cum au eplicat cercetatorii americani. Daca oamenii obezi ar avea mai putini receptori ai dopaminei, n-ar mai avea probabil nevoie de atata mancare pentru a fi satisfacuti.

8. Infectiile la ureche pot avea ca rezultat obezitatea
Timp de mai multi ani s-a suspectat ca ar putea exista o legatura intre unele probleme ale urechii si greutate. In final, un studiu a certificat acest lucru, concluzionand ca infectiile repetate ale urechii, care pot denatura si gustul mancarii, pot avea ca rezultat aparitia obezitatii, mai ales in cazul persoanelor de peste 35 de ani.

S-a descoperit ca cei care avusesera probleme cu urechile mancau cu o placere mai mare dulciurile si mancarurile grase, uneori exagerand. Si asta pentru ca unii nervi erau distrusi, iar ei simteau doar o parte din gustul mancarii. Chiar si doar cateva calorii in plus, vreme indelungata, isi arata urmarile la un moment dat.

In cazul copiilor, infectiile la urechi sunt la fel de greu de evitat ca si racelile. Totusi, daca adultii evita sa fumeze langa ei, riscul de a avea probleme cu urechile scade semnificativ
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog