Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Top 10 legume care te tin sanatos

Top 10 legume care te tin sanatos Ca legumele sunt bune pentru sanatate e deja un cliseu. 


Stii ca trebuie sa consumi 5 pana la 9 legume pe zi, dar stiai si care sunt acelea care iti pot intari sistemul imunitar in asa fel incat riscul de cancer, boli ale inimii si diabet sa scada considerabil?

Rosiile
Desi, tehnic sunt fructe, rosiile sunt servite si gatite ca si legume. Este binecunoscuta capacitatea lor de a lupta impotriva cancerului, iar complexul de vitamine, de la A la K, nu face decat sa tina presiunea arteriala in frau si sa reduca numarul de radicali liberi din corp.

Broccoli
Putine alimente au capacitatea de a lupta cu bolile asa cum o face broccoli. Aceasta leguma este un adevarat depozit de antioxidanti, care au toate calitatile de a reduce riscul aparitiei cancerului la stomac si plamani. Broccoli previne, de asemenea, raceala si virozele, continand mari cantitati de beta-caroten si si vitamina C.

Varza de Bruxelles
Foarte bogata in acid folic, varza de Bruxelles este recomandata mai ales femeilor insarcinate. Insa nu sunt de neglijat nici depozitele de vitamina C si K, sau fibrele continute de leguma, potasiul si acizii omega 3.

Morcovii
Esentiali pentru sanatatea ochilor, a pielii si a parului, morcovul este bogat si in antioxidanti, cum ar fi vitamina A. Vitamina C, prezenta si ea, protejeaza sistemul cardiovascular.

Dovleceii
Frumos colorati, dovleceii sunt o sursa viabila de antiimflamatori precum vitamina C, beta-caroten, capabili sa vindece mai multe boli, printre care astmul, artrita sau reumatismul. Dovleceii sunt, de asemenea, bogati in potasiu, magneziu si fibre.

Cartofii dulci
Bogati in vitamina A si C, cartofii dulci sunt o sursa bogata de fibra si fier. Nu doar ca ofera energie, dar ajuta la reglarea sistemuui digestiv.

Vinetele
Bogate in antioxidanti precum nasunin, un compus unic care protejeaza celulele creierului, vinetele abunda si in fibre si potasiu. Cercetarile arata ca vinetele pot reduce riscul de atac cerebral sau stop cardiac si dementa.

Ardeii grasi
Indiferent ca sunt rosii, oranj, galbeni sau verzi, ardeii grasi sunt esentiali pentru buna functioare a inimii, fiind de asemenea bogati in acid folic. Un singur ardei gras consumat zilnic micsoreaza simtitor riscul de a dezvolta cancer la plamani, colon sau pancreas.

Spanacul
Aceasta leguma contine toate vitaminele si nutrientii de care organismul are nevoie. O dieta bogata in spanac poate preveni aproape orice boala, de la cele ale inimii pana la cancerul de colon, artrite si osteoporoze.

Ceapa
Aceasta leguma, dispretuita de unii pentru mirosul caracteristic, este mana cereasca pentru cei care sufera sau sunt supusi riscului de a se imbolnavi de osteoporoza. Anumite substante aflate in ceapa fac ca pierderea de calciu sa fie mai lenta, spun cercetatorii. Ceapa este excelenta in lupta cu bolile inimii si cu diabetul, fiind, de asemenea, bogata in vitamina C.

Cum tratam astenia de primavara

Astenia de primavara este o forma de depresie sezoniera si se manifesta prin aparitia starilor de anxietate, iritabilitate, pierderea interesului pentru activitatile curente si greutati in concentrare.


Cele mai multe persoane care resimt astenia de primavara sunt obosite, lipsite de energie, au stari de somnolenta si pofta exagerata de mancare.

Pentru indepartarea asteniei, iesirile in aer liber sunt cea mai buna solutie.

Plimbarile in aer liber, dimineata, si expunerea cat mai mare la lumina naturala sunt cele mai importante lucruri in tratarea asteniei de primavara, recomanda medicii.

In functie de modul in care depresia sezoniera afecteaza ritmul normal al unei persoane, expunerea la lumina naturala trebuie sa dureze de la zece la 40 de minute pe zi.

Alimentatia joaca un rol foarte important in indepartarea simptomelor asteniei. Medicii recomanda consumul de alimente bogate in vitamine si minerale si evitarea dulciurilor.

Prin exercitiu fizic, se redobandeste tonusul normal al organismului. Tocmai de aceea, o cura de miscare de 30 de minute, de trei ori pe saptamana, este tocmai potrivita pentru combaterea depresiei de sezon.

 

Mituri despre kilogramele in plus

Mituri despre kilogramele in plus
Felul in care arati depinde numai de tine, iar numarul de kilograme in exces poate fi diminuat cu un stil de viata sanatos. Cu toate acestea, oamenii tind sa dea vina pe tot felul de lucruri pentru a scapa de povara responsabilitatii greutatii sale.

Astfel, s-au creat mituri cu privire la numarul de kilograme avute si modul in care putem(sau nu) scapa de ele.

1. Ereditatea. Excesul de grasime nu se transmite genetic, ci se dobandeste in urma unui dezechilibru energetic.

Obezitatea poate fi o caracteristica a anumitor familii si se poate instala inca din primii ani de viata, insa acest fapt se datoreaza datorita mostenirii obiceiurilor alimentare si de activitate fizica a propriilor parinti.

2. Problemele cu glanda tiroida. Desi aceasta idee a fost valida in trecut din punct de vedere medical, cercetarile recente arata ca un procent foarte mic din cazurile de supraponderabilitate au legatura cu problemele hormonale.

3. Exercitiile fizice cresc apetitul. O activitate fizica zilnica influenteaza pierderea in greutate, mentinerea acesteia si reduce apetitul, pe termen mediu.

4. Alimentele naturiste nu ajuta la slabit. O dieta care cuprinde alimente naturiste este binevenita si foarte sanatoasa pentru organismul tau.

5. Medicamentele specializate sunt folositoare pentru a slabi. Persoanele care apeleaza la medicamente pentru a pierde in greutate, slabesc initial insa apoi vor recupera kilogramele pierdute intr-un interval scurt de timp.

6. Problemele de personalitate determina obezitatea. Mancatul in exces nu este un simptom al unei probleme de ordin mental.

7. Cantaritul zilnic ajuta la slabit. Retinerile de apa si activitatea colonului pot conduce la cresteri temporare sau blocari ale greutatii. Este de preferat sa ne cantarim o data la fiecare doua saptamani.

Quiz: Programul tau de slabire

"Quiz: Programul tau de slabire Vrei sa slabesti si nu stii care este solutia ideala pentru tine?

Prin intermediul testului oferit astazi de Kudika, vei afla care este cel mai bun program de slabire, personalizat pentru tine!

Raspunzand cu sinceritate acestui quiz, vei primi cele mai eficiente sfaturi pentru a slabi intr-un mod perfect pentru propriul tau stil de viata!


Realizat de Raluca Mateescu" Test realizat de cei de la Kudika

Daca va intereseaza sa gasiti solutia ideala pentru slabit faceti urmatorul test

Kudika Slabeste sanatos

Slabiti 10 kilograme in 21 de zile -

Slabiti 10 kilograme in 21 de zile - dieta de detoxifiere Martha Vineyard. E cea mai noua dieta aplicata chiar si de catre Angelina Jolie pentru un rol din filmul Edwin A. Salt, Ce presupune aceasta dieta ?

Dieta de detoxifiere a organismului propusa de Martha Vineyard, conform careia se pot pierd aproximativ 10 kilograme in 21 de zile, nu este o dieta traditionala si rigida, ci trebuie privita mai degraba ca un program complex al carui scop este sa curete organismul de toxine si sa determine in acelasi timp o pierdere ponderala impresionanta intr-un timp relativ scurt. Initiatoarea acestui program este asistenta medicala si doctor in homeopatie (a nu se confunda cu doctor in medicina), iar intreaga cura se bazeaza pe consumul unor cantitati crescute de lichide.

Persoanele care participa la aceast program sunt sfatuite sa consume lichide la fiecare 2 ore si au de ales intre apa plata, supe, sucuri naturale preparate din diverse fructe si legume sau bauturi efervescente cu continut ridicat in antioxidanti. Teoretic, dupa ce organismul a eliminat toxinele, isi recapata functionalitatea, iar metabolismul reintra in normal determinand astfel arderea grasimilor si pierderea kilogramelor in plus.

Cele trei principii care stau a baza acestei diete sunt: repausul tubului digestiv, reducerea consumului si reconstructia intregului organism. Participantii la acest program pot alege tipul de dieta care li se potriveste mai bine, astfel: pot urma planul de 2 zile de weekend, planul de 7 zile sau pe cel complet de 21 de zile, toate avand un orar similar in ceea ce priveste consumul de lichide la fiecare 2 ore.

Experienta specialistilor implicati in acest program i-a determinat sa recomande celor interesati de detoxifierea organismului sa urmeze dieta de 21 de zile o data pe an, pe cea de 7 zile in fiecare sezon calendaristic iar pe cea de weekend in fiecare saptamana. Programul se bazeaza si pe administrarea concomitenta ingestiei crescute de lichide a suplimentelor nutritive care includ: enzime digestive conditionate sub forma de capsule, preparate pe baza de ierburi medicinale si aloe vera.

Dieta este bazata doar pe alimente lichide cu scopul precis de a facilita absorbtia nutrientilor si de a trece activitatea unei parti din sistemul digestiv in repaus. Exista si pareri opuse, unii specialisti in domeniu fiind de parere ca vegetalele in forma bruta (nu piure sau sucuri) au beneficii mai mari pentru sanatate decat cele in forma lichida.

Acestia considera ca astfel de produse au rol important in mentinerea functionalitatii tubului digestiv si in plus, procese precum masticatia, digestia si absorbtia sunt consumatoare de energie si se realizeaza cu un efort global din partea organismului (de exemplu, consumarea unui castravete crud impune o cheltuiala energetica superioara aportului caloric adus de leguma in sine). In plus, fiecare segment al tubului digestiv are anumite functii specializate in vederea facilitarii si realizarii absorbtiei, deci conditionarea fructelor si legumelor in stare lichida nu este justificata.

Vinul si berea intaresc oasele

Vinul si berea intaresc oasele
Un pahar de vin sau o sticla , doua de bere pe zi ar putea intari oasele femeilor si barbatilor de varsta a treia , dar o cantitate mai mare decat cea indicata ar putea dauna destul de grav oaselor.

Cercetatorii au ajuns la acesta concluzie in urma unui studiu realizat pe femei si barbati de peste 60 de ani.

Astfel s-a constatat ca un consum regulat si moderat de alcool favorizeaza densitatea de minerale din oase.

Conform acestui studiu , la batranete , oamenii ar trebui sa-si rezerve timp in fiecare zi pentru a bea un pahar pentru a avea oase puternice , ca la prima tinerete

Email de la DIvahair

 Am primit prin mail o oferta interesanta de la Divahair si m-am gandit sa-l impart cu voi... poate are nevoie si altcineva de aceste date...

"In luna martie Diva Hair in parteneriat cu Alpha Medical Center demareaza Campania "Pentru Sanatatea Ta!". 


Astfel, poti beneficia, in schimbul a doar 10 euro pe luna, de analize esentiale pe care orice femeie trebuie sa si le faca anual!
 

Impreuna am facut totul, clar si usor, ca tu sa ai mai multa grija de tine! 

Pentru ca esti femeie si pentru ca meriti!
   1. Abonamentul Medical Alpha Lady contine:
 

Acces nelimitat la consultatii cu medicul specialist de medicina generala.
1 EKG anual, la indicatia medicului specialist cardiolog.
2 consultatii gratuite la medicul specialist ginecolog sau dermatolog.
 

1 control gratuit anual la medicul specialist ginecolog sau dermatolog.
1 ecografie generala anual.
1 ecografie mamara anual.



1 examen citologic Babes Papanicolaou anual.
1 set anual de analize de sange - diagnosticarea si prevenirea factorilor de risc.
1 consultatie gratuita la medicul specialist in tratamentul ANTI-AGEING.
1 analiza gratuita a compozitiei corporale cu echipament computerizat - medic specialist nutritionist.
 

10% discount pentru fiziokinetoterapie, masaj.
15% discount pentru alte servicii medicale.
Totul la 10 Euro / luna
La incheierea abonamentului primesti cadou
Gelul ANTI-AGING in valoare de 50 Euro!"
Pentru cele interesate de aceasta oferta dati click AICI

Sa facem miscare cu Britney Spears

Britney Spears works out at home
Sa facem miscare cu Britney Spears. Iata cateva exercitii care ne ajuta la slabit :))

Cum se mentine supla Britney Spears?
Cum a slabit Britney Spears?

In videoclipul alaturat poti face si tu sport asa cum face Britney si poti sa si slabesti ca vedetele
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog