Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Sa nu slabim mai mult de 4 kg /luna

Nu slabiti mai mult de 4 kilograme intr-o luna
Persoanele care vor sa slabeasca un numar mare de kilograme intr-un timp scurt trebuie sa inteleaga ca isi pun sanatatea in pericol.


Medicii nutritionisti recomanda persoanelor care tin diete sa nu slabeasca mai mult de 3-4 kilograme intr-o luna.

"Atunci cand se depaseste acest prag, incepe sa se piarda si din tesutul muscular, nu numai din cel adipos, indiferent de greutatea pe care o avea persoana respectiva atunci cand a inceput regimul", a declarat dr. Eduard Adamescu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, pentru Gandul.

Mai mult, scoterea painii din randul alimentelor zilnice nu este o solutie optima in curele de slabire. Cel care ar trebui restrictionat este insa alcoolul.

Necesarul zilnic al unui om este 10-15% proteine, 15-30% lipide si 55-65% glucide, variind in functie de greutatea si genul fiecaruia dintre noi.

Dieta mediteraneana buna pentru oase

Dieta mediteraneana, bogata in peste, ulei de masline si putina carne are un impact semnificativ asupra sanatatii oaselor, in special la femei, potrivit studiilor cercetatorilor greci.


Rezultatele studiilor arata ca dieta mediteraneana ajuta mult la pastrarea sanatatii oaselor la adulti.

Oasele sunt formate in proportie de 80 pana la 90 la suta din fosfor si calciu, acestea fiind substantele ce ajuta cel mai mult, arata Science Daily.

Si proteinele, alte minerale si vitamine sunt esentiale pentru pastrarea sanatatii oaselor.

Cercetatorii de la Universitatea Harokopio din Atena au aratat, prin studiile efectuate pe 200 de femei adulte din Grecia, femeile care au o dieta
mediteraneana au un indice bun al masei osoase.

Dieta mediteraneana este bogata in fructe si legume, peste si ulei de masline, presupune un consum moderat de alcool si mic de carne

Surplusul de greutate, la fel de daunator pentru sanatate ca si fumatul

Surplusul de greutate, la fel de daunator pentru sanatate ca si fumatul

"Surplusul de greutate si tutunul implica aceleasi riscuri pentru sanatate, iar probabilitatea decesului prematur este mai mare la persoanele supraponderale care fumeaza.

Acestea sunt cateva dintre concluziile unui studiu al cercetatorilor de la departamentul de medicina al Institutului Karolinska din Suedia, care au analizat cauzele de deces a peste 45.000 de barbati suedezi care, la varsta de 18 ani, trecusera printr-o serie de teste de recrutare, informeaza agentia NewsIn, citand AFP.

In timpul acestor teste, barbatii au fost intrebati daca fumeaza, in ce cantitate si care este indicele lor de masa corporala.

Fiecare dintre acesti barbati a fost monitorizat, apoi, timp de 38 de ani.

Potrivit cercetatorilor suedezi, adolescentii supraponderali au acelasi risc de deces ca si cei care fumeaza 10 tigari pe zi.

Riscurile se si cumuleaza, mai arata studiul celor de la Institutului Karolinska, astfel ca barbatii supraponderali care fumeaza 10 tigari pe zi sunt de doua ori mai expusi la deces prematur.


Gandirea pozitiva = sanatate

"Cred ca ni se intampla tuturor sa realizam ca starea sanatatii noastre se altereaza daca trecem prin perioade dificile din punct de vedere emotional. Astfel ca stresul si traumele emotionale au o legatura directa cu durerea fizica.

In astfel de momente este cazul sa va motivati ca sa treceti peste acel moment daca vreti sa fiti sanatosi in continuare. Puteti sa va rezervati o perioada de timp in care sa va relaxati si sa eliminati sentimentele negative pe care le simtiti.

Ce alimente ne salveaza viata

Dupa cum bine stim ca suntem ceea ce mancam, acelasi principiu se aplica si cand este vorba de sanatatea noastra. Exista alimente care ne salveaza viata si reduc substantial riscul unor afectiuni grave de care ne putem imbolnavi in acest secol al vitezei.
Printre acestea se numara piersicile, coacazele negre, vinul rosu, ceapa, busuiocul, cafeaua si altele.
Piersicile ne ajuta sa reducem riscul de imbolnavire cu cancer la san, afectiuni ale inimii

Semintele de susan

" Semintele de susan, aliatul sanatatii in sezonul rece
Persoanele care sufera de boli respiratorii, indigestii sau infectii urinare sunt sfatuiti sa consume seminte de susan pentru a se vindeca, anunta medicii.

Susanul este un aliment care contine substante active importante: fibre, vitamine (B, D, E si F), proteine, minerale (calciu, potasiu, fosfor, zinc, fier), dar si acizi grasi nesaturati si polinesaturati (omega-6) sau lecitina, informeaza Adevarul.

Alimentatia bogata in susan imbunatateste functiile sistemului nervos si pe cele ale sistemului cardiovascular.

Veti scapa de constipatie, crize hemoroidale si sindrom premenstrual cu ajutorul semintelor de susan.

Cercetarile recente mentioneaza ca semintele au efecte si in unele boli grave, cum ar fi neuroparaliziile."
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog