Meniu

Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Imaginea unui tort de ciocolata

Pentru femeile care doresc cu adevarat sa isi mentina greutatea sub control, imaginea unui delicios tort cu ciocolata are efectul contrar celui asteptat. Nu este o tentatie, ci le reaminteste acestora ca trebuie sa manance putin si sanatos.

Cel putin asa sustin psihologii olandezi de la Universitatea din Utrecht. Acestia au realizat un studiu pe 54 de studente care au fost supuse unui test de memorie in care le erau aratate concomitent imaginile unor prajituri si cele ale unor flori, scrie Daily Mail.

Se pare ca femeile care s-au dovedit a fi mai preocupate de greutatea lor si de modul in care se alimenteaza au perceput fotografiile ce ilustrau dulciuri ca pe adevarate semnale de alarma, de genul: "Atentie, ingrasa!".

Floor Kroese, conducatoarea studiului, a explicat ca sentimentul de vina este in acest caz mai puternic decat tentatia resimtita.

"Se pare ca in momentul in care vad asfel de imagini, persoanele respective isi reamintesc de scopul pe care si l-au propus, acela de a-si mentine greutatea si de a ramane sanatoase", a spus aceasta.
Sfatul psihologilor olandezi pentru femeile care doresc sa se abtina de la dulciuri este ...sa isi lipeasca pe frigider cat mai multe imagini cu prajituri delicioase.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]


Faceți căutări pe acest blog