Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Grasimea de pe abdomen duce la migrene

Persoanele cu varste intre 20 si 55 de ani care au grasime pe abdomen au sanse mai mari sa se confrunte cu migrene si dureri de cap, arata un studiu efectuat de National Health and Nutrition Examination Survey.

Studiul, efectuat pe 22.211 de persoane, demonstreaza totodata ca cele mai afectate de migrene cauzate de obezitate sunt femeile. Riscul cel mai mare se afla la persoanele intre 45 si 54 de ani.

Scaderea in greutate si, implicit, reducerea stratului de grasime de pe abdomen, ar putea fi benefica pentru adultii care sufera de dureri de cap, scrie Le Point.

In ce priveste migrenele, care sunt insotite de halucinatii, acestea constituie si un factor de risc cardiovascular. Persoanele care sufera adesea de migrene au riscuri de doua ori mai mari sa se confrunte cu un accident vascular cerebral sau infarct miocardic.

Exista legaturi si intre migrena si retinopatie, care se caracterizeaza printr-o dimensiune redusa a arterelor si venelor care iriga membrana din interiorul ochiului.

Pe de alta parte, migrenele duc la scaderea cu 26% a riscului de cancer la san, arata un studiu realizat pe 4.500 de femei, de cercetatorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle.

Indiferent de varsta femeilor (inainte sau dupa menopauza), migrena are efecte benefice in ceea ce priveste reducerea incidentei cancerului mamar.

Niciun comentariu:

Atentie ! Toate comentariile care contin legaturi externe vor fi sterse !

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate de operator uman. Comentariile irelevante nu se publica.

[ Comments are moderated. Irrelevant comments do NOT get published ]

...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog