Peste 2000 de articole despre slabire, dieta, alimentatie sanatoasa, trending si lifestyle, fashion sanatate remedii tratamente beauty

Faceți căutări pe acest blog

Avem nevoie de energizante?

In urma cu 7 ani as fi raspuns nu, la aceasta intrebare, as fi spus un nu, categoric insa fara sa stiu de fapt daca sunt bune sau nu pentru organism. Se zice ca omul in are nevoie de 7 ani ca sa se reanoiasca si e adevarat si mi-e mi-au trebuit 7 ani ca sa ma schimb in totalitate de la fata care am fost. Si ma bucur.

Acum spun cu tarie un Da, categoric legat de energizante, si de elementele atat de necesare organismului, mai ales in ziua de azi. Spun asta pentru ca alimentele au din ce in ce mai putina valoare energetica...de exemplu daca acum 15 ani bunica pregatea 1 kg de spanac si le dadea copiilor cu siguranta simteau copii ca au mancat si nu li se facea foame, decat peste cateva ore,..acum insa cumperi spanacul, il pregatesti, si-l servesti si peste 20 de minute ti-e foame ...lipseste esenta din alimente.

Si atunci ca sa compensezi starea de neliniste ce incearca sa te prinda, bei un energizant, eu le prefer pentru ca ma ajuta foarte foarte mult, mai ales in munca de la birou, in munca de creatie, si chiar si in recuperare fizica si uneori si recuperare sufleteasca. Contin foarte multe vitamine B ceeace gasesti in concentratie mai mare doar in drojdia de bere.. .care totusi nu e la fel de gustoasa.

Dintre energizante Red Bull la mine cel putin, a avut efect doar de jumatate de ora, dupa care picam de pe scaun de oboseala. stiu ca tinerii de obicei il beau amestecat cu alcool, dar sincer nu e bun deloc. Prefer Red Force la pachet 1+1 gratis care te ajuta mai ales cand ai mult de invatat, esti in perioada examenelor si in sesiune iti prinde foarte bine.

Cand mergi la drum lung, e super bun energizantul Buldozer de obicei se gaseste in supermarketurile Profi, e o sticluta gri si e produsa in Carei -Satu Mare. Ajuta foarte mult si in perioada antrenamentelor, inaintea orei de sport, sau chiar in cantonamente, depinde daca faci sport sau nu. Oricum un lucru e clar, poti sa bei si 3 sticle de energizant pe zi, caci nu te va durea inima asa cum poti pati de la prea multa cafea.

Legat de cafea mi-e imi place sa beau o cafea Lavazza care e super, te tine in priza cateva ore bune, si daca esti agent/pantron sau o persoana activa si ai mult de alergat si aranjat in fiecare zi, o astfel de cafea e tocmai buna. Daca nu ai timp sa bei o Lavazza, poti cumpara la orice statie MOL cafea cu jeton. E ieftina si extrem de buna, mai ales daca mai trebuie sa rezisti la drum lung inca ore bune de condus.
Daca nu va plac nici energizantele si nici cafeaua exista o alta solutie - e un produs natural, o combinatie de Ginko Biloba si Ginseng Extractum, care se gaseste un sticlute de 10 ml(de obicei sunt 10 intr-o cutie) si ajuta foarte mult organismul.

Ginko Biloba este considerat unul dintre arborii milenari ai planetei. Extractul din frunzele lui a fost recomandat de nenumarati medici si oameni de stiinta din toata lumea, ca un excelent supliment nutritiv.
Ginseng-ul "radacina vietii" si "regele plantelor tonice" din China, utilizat de peste 4000 de ani pentru calitatile sale energizante si revigorante, creste in muntii Chang Pai Shan ce se afla in nord-estul provinciei Jilin(Kirin).Efectul acestei compozitii: Extractul de Ginko Biloba regleaza aportul de sange la nivel cerebral, cardiac si periferic. Mareste tonusul venos, inhiba coagularea sangelui. Amelioreaza progresiv memoria si capacitatea de concentrare, portejand celulele nervoase impotriva diverselor agresiuni. Diminueaza oboseala si grabeste recuperarea in perioada de convalescenta. Imbunatateste somnul, activitatea fizica si psihica, alina si indeparteaza durerile de cap.

Este un produs ce nu trebuie sa lipseaca din casa pentru ca e pur si simplu benefic organismului.
Deci concluzia este, daca vrem sa fim activi, in viata de zi cu zi si nu vrem sa umblam ca niste legume pe strada trebuie sa ne energizam trupul si sufletul mereu.

Sunt lenesa dar ma educ!

Incep ziua cu faptul ca azi am facut putin mai multa miscare decat de obicei. Pe langa mersul pe jos 3 ore azi m-a convins sotul sa fac 10 genoflexiuni, 10 flotari, si cate 20 de intinderi de picioare.Lucru pe care o sa-l repet si in seara asta...

Nu e mult, dar ca sa scap de lenevie trebuie sa pornesc de undeva. Recunosc ca sunt lenesa si mi-e greu sa ma educ, o parte din mine vrea schimbarea iar cealalta sta lenesa si gaseste mereu motive sa nu faca miscare.

De cateva zile am fost constipata si chiar daca am baut ceai verde la greu si cafele neindulcite ... nu a avut nimic efect. Si azi dupa cateva ore de la exercitiile alea am reusit sa scap de constipatie...si sunt happy si mai usoara! Deci retea cea mai buna impotriva constipatiei este miscarea. Mai exista o metoda, ceaiul antiadipos sau cel combinat pentru silueta perfecta... dar momentan astea mi s-au terminat, asa ca am optat la metoda traditionala :)

Citisem pe forumul idieta.ro ca in cazul constipatiei sau pentru a scapa de depunerile de pe colon se pot incearca fel de fel de metode printre care si Colon Cleanser de la Wellnesss...un medicament minune care te scapa de rezidurile depuse pe peretii colonului, cam acelasi produs este si printre produsele pentru slabit de la Herbalife, dar exista si clisma cu ceai din plante destinate detoxifierii sau clisma cu cafea.

Pe mine sincer metoda cu clisma nu ma tenteaza, nu l-as incerca dar totusi aflu ca sunt foarte multe persoane care recurg la aceasta metoda.

Cum renuntam la dulciuri??

Cum facem sa rezistam tentatiei de a nu cumpara dulciuri si prajituri ?? , mai ales acum in era moderna cand in orice magazin, vezi pe rafturi o multime si tentatia e mare...

Si azi am fost tentata sa cheltui banii ramasi in portofel (dupa ce am cumparat cele necesare), pe prajituri -fursecuri... ca doar era vorba de 2 ron. Off, abia m-am abtinut de a nu cumpara, serios.

Am stat un pic, am luat aer in piept si cand sa-i zic vanzatoarei sa-mi cantareasca cateva prajituri, mi-am adus aminte de bucuria pe care am avut-o cu doar cateva minute inainte de a merge la magazin.

Descoperisem ca incep sa slabesc, incep sa-mi simt oasele de la clavicula si pe spate...lucru care in urma cu cateva saptamani nu era posibil caci grasimea nu permitea acest lucru.

Asa ca m-am oprit. Si nu am cumparat si am iesit victorioasa si mandra din magazin, mandra pe mine insumi ca am reusit intr-o batalie interna. Si nu mi-am cheltuit banii pe dulciuri si prajituri... mai bine ii pun deoparte si voi cumpara ceva util cu banii aceia...

Cine stie poate o bicicleta de apartament, sau un Home Cinema sau de ce nu poate imi iau un credit imobiliar pentru casa noua, ca si asa am vazut oferte tentante de la Raiffeisen Bank, Alpha Bank, BRD si BCR ... de fapt toate au oferte tentante... dar o sa ma duc la un consultant de credite sa ma indrume, caci ma va ajuta cu siguranta.
Important e ca daca vreau sa mananc ceva dulce... imi iau o ligura de miere din borcan si gata
si peste un an o sa am si eu o casa cu piscina si o sa fiu slaba si subtirica.. :))

Senzatia de foame...e saracie?

Oare de ce am fost crescuti cu ideea ca daca nu mancam totul din farfurie...pe maine nu va mai fi...??
De ce ne da senzatia de foame.. .la un moment dat, sentimentul ca suntem mai saraci??

De ce credem si simtim mereu ca, atunci cand masa e imbelsugata si mancam pana ne spargem suntem mai bogati??

De ce oamenii sunt invatati sa creada ca daca un om e gras... e gras pentru ca e bogat.. .ca e om cu stare, ca e bine vazut de oamenii din societate...  Iar daca incerci sa tii o dieta, si in loc de niste pulpe pane crocante cu cartofi pai si cascaval, mananci o salata simpla de mazare cu morcovi...  de ce iti vin idei tampite, ca ce naiba ai !... esti sarac, de nu mananci cum mancai pana acum ??

Nu stiu, poate e greseala ceea ce scriu, dar acum asa simt, ca despre asta trebuie sa scriu... Sunt intrebari... la care inca nu am raspuns... dar sunt intrebari ce ma macina...  si m-ar ajuta sa merg mai departe in viata.

In dieta este recomandat sa mananci echilibrat... ok. Ti se spune sa inlocuiesti farfuria de marime normala, in care serveai pana acum mancarea si care se punea pe masa de fiecare data cand te puneai la masa, o farfurie de marime normala... cu o farfurioara, ca sa nu mai mananci atat de mult... Off, de mic copil... omul e crescut... sau cel putin asa a fost la mine... sa mananc tot ce era in farfurie... sa nu las nimic ca jignesc bucatareasa (bunica, de ex.) sau pur si simplu nu e frumos sa lasi ramasite din mancarea servita...

Pe undeva e si corect... sau era corect pe vremea bunicilor nostri cand nu erau nici SuperMarketuri si nici Hypermarketuri si nici pizzerii la tot pasul... sa nu mai vorbesc de KFC sau McDonald's... sa ai posibilitatea sa cumperi totul... deja pregatit... ambalat... gata sa fie servit.. ca orice mancare Fast Food (mai nou e la moda sa mancam la fast food). pe vremea aceea bucatareasa sau bucatarul statea minute in sir pana punea focul in soba cu lemne si pregatea cina... si daca lasai in farfurie... insemna ca nu-ti place... ca nu e gustos... si ii jignesti toata munca...

Ei, acum, in era modernismului e altfel... nu se mai lucreaza pe camp 8-10 ore pe zi,  ci se sta 8-10-15 ore pe zi in fata calculatorului... si kilogramele se depun... si ne trezim ca respiram greu... ca nu ne mai incapem in blugii... si ne e rusine sa mergem vara in pantaloni scurti... si-atunci ne apucam de fel de fel de diete... unde invatam sa ne dezvatam de tot ce am stiut pana acum... primul lucru imparte portia de mancare si mananc-o separat din 3 in trei ore... si micsoreaza farfuria si portiile...

E greu cateodata sa faci asta... dar ce sa-i faci... pana ajungem la evolutia din filmul Matrix unde in loc de masa pregatita si aburinda se iau doar cateva pastile pline... cu substante necesare organismului... si atat ! Nu mai e problema ingrasarii... caci o pastila contine doar mineralele si vitaminele necesare... Dar pana ajungem acolo... mai e, asa ca ne luptam zilnic cu ganduri si idei si sfaturi primite de la altii... care au reusit sa slabeasca...

A trecut si prima saptamana

E prima saptamana de cand am pornit pe drumul dietei...si e prima saptamana de cand nu am mai mancat dupa ora 19.00 nimic...
Eu zic ca este o realizare pentru mine caci pana acum nu exista noapte in care sa nu mananc ceva...sa nu rontai ceva..caci de obicei lucrez noaptea...si mi se facea foame..si mancam.

Acum am inceput sa ma educ :) si sa-mi zic ca daca mai mananc seara stric tot ce am inceput ...si ma consolez cu gandul ca voi manca dimineata...Ceea ce este ciudat este faptul ca dimineata nu simt nici acum foamea "dezastruoasa" pe care o simteam pana acum noaptea..si totusi au trecut ore bune de cand mancasem cu o seara inainte.

Eu sunt fericita ca am pornit pe drumul cel bun....si spre bucuria mea sotul mi-a zis ca de cand am inceput dieta am fata mult mai senina si mai vesela..ceeace mi-a mai dat un imbold sa nu renunt.

Azi am mancat pana la 18.00 seara..si am baut ceai verde si apa destul de multa..si o cafea slaba...

Sa vedem cum fac in urmatoarea saptamana...voi trece la mai multe legume..imi plac salatele asa ca voi face mai multe tipuri de salate si le voi condimenta cu otet de mere, ulei de masline si putina sare...

Imi si scriu cateva retete de salate...

Salata greceasca (pe care o ador)

Continutul ei este din: rosii, castraveti, ardei gras, ceapa, branza feta si masline...pe care voi adauga un sos vinegreta care se poate prepara in casa si contine: 3 crengute de menta proaspata, 3 crengute de oregano proaspat, 5 crengute de patrunjel proaspat, 3 linguri de otet de vin negru, 100 ml de ulei de masline extra virgin sare si piper dupa gust. Cand nu e la dispozitie acest sos e foarte bun otetul de mere cu un pic de ulei de masline si sare...Pentru prepararea salatei voi taia rosiile felioare, castravetii ii voi curata de coaja si ii tai rondele; Voi scoate coada ardeilor cu un cutit ascutit, si inlatura semintele si voi taia ardeii in doua, fiecare jumate taiat in 4 fasii pe lungime; Curat ceapa si o tai rondele, pe care le desfac apoi cu degetele; Tai branza feta in felii groase de 1 cm, le pun una peste alta si le tai cubulete; Adaug peste branza, rosiile, ardeiul, castravetii, ceapa si sosul de vinegreta batut bine; Amestec totul cu doua furculite, adaug maslinele, si pun dupa gust de sare si piper.

Salata Bulgareasca( poate fi si asta o solutie pt dieta):

Continut: salata verde, ardei gras, morcovi, rosii, oua fierte si cascaval

Modul de preparare :Spal salata, apoi il tai marunt intr-un castron, ardeiul il tai rondele, morcovii ii dau pe razatoare, tai o rosie in 4 buc, apoi adaug si 2 oua taiate la fel ca si rosia.

La sfarsit rad cascaval pe razatoare cat doresc si-l pun deasupra salatei. O voi condimenta cu: sare, ulei de masline, otet de mere si piper.

Toata ziua vorbim doar de dieta

Toata ziua vorbim doar de dieta si ajungem sa ne rostogolim uneori de dureri abdominale...dureri care nu erau pana nu m-am apucat de dieta...


Totusi imi zic, las ca trece..important e sa fiu mai slaba, sa ma simt mai bine in blugi, vara sa pot purta lejer un tricou cu maneca scurta fara sa ma jenez ca mi se vad suncile...

Cu toata dieta azi am facut un pas interzis si anume am mancat prajituri..ehh ce sa-i fac mi s-a facut pofta..dar oricum era inainte de ora 19 si de atunci nu am mai mancat nimic...si nici nu am de gand...

Asa cum spuneam nu vreau sa fie o dieta drastica,..pentru ca stiu ca, kilogramele se intprc repede...daca nu esti atenta..asa ca voi incerca sa nu mai mananc nimic dupa ora 19. Saptamana asta am reusit de 4 ori....e ceva, e o realizare caci lucrand de obicei noaptea nu exista seara in care sa nu mananc la ore tarzii.

Imi propun ca in saptamana viitoare sa cumpar un cantar..chiar daca o sa ma sperie numarul real al kilogramelor pe care le am...totusi o sa ma tina in priza ..sa nu ma abat de la drum...

Ma gandesc ca intr-un fel contribuie la aceasta negare a kilogramelor in plus si lipsa unei oglinzi mari in casa.. am tot zis ca o sa cumpar..si a tot ramas pe alta data...si ultima data cand mi-am cumparat niste pantaloni si m-am vazut in oglinda uriasa unde probasem pantalonii m-am speriat ..si m-am speriat de ceea ce am vazut...
Dar gata cu vaicareala important e sa ma tin tare si sa scap de ce e in plus.

Laptele..poate fi foarte periculos

Miercuri am cumparat un litru de lapte de la magazinul Profi..(nu-i reclama) si cand am ajuns acasa nu l-am baut..l-am lasat pentru micul dejun..

Azi cand am impartit laptele intre pisici si noi am gustat laptele si am zis ca mor..avea un gust de ...nici nu exista cuvant sa-l descriu...dar va spun eu am baut doar un pic si mi-a fost rau toata ziua..si nu numai mie ci la toata familia...inclusiv pisicile care au dormit de parca le-as fi dat somnifere...stiu ca pisicile dorm de obicei ziua dar deja avand experienta, imi pot da seama daca dorm doar pentru a se odihni sau pica ca lemnu pe pat si dorm pana seara...

Asta s-a intamplat pe la 7 dimineata si deja la 9 picam si eu nu ma mai puteam tine pe picioare si a trebuit sa dorm.. dupa ce m-am trezit am fost toata ziua abatuta..si ma simt si acum ciudat..de parca as fi pe dos.... laptele ala a fost otrava curata...si ma gandesc cati altii pot pati la fel..sau mamicile care cumpara pentru bebelusi ce vor face? vor vedea doar ca ii e rau copilului si..trebuie sa dea fuga la medic....

M-am uitat pe punga in care a fost laptele si era adusa din Braila (asta cam la 500 km de noi) si ...singura mea concluzie e ca au facut mare greseala cei care au hotarat sa nu se mai vanda lapte direct de la taranul care a muls dimineata vaca lapte care..din cate tin eu minte..era de calitate...

Am scris acest articol ca si o atentionare pt toata lumea sa invete din greseala mea...ca data viitoare cand cumpar lapte sa fiu atenta de unde e adusa,,,data la care a fost"produsa" si termenul de valabilitate...

Din punct de vedere a dietei pot spune ca e ok ca ma duc des la toaleta dar nici chiar asa nu e bine...Oricum important e ca pe azi dimineata deja mi-am revenit :)

Nervozitatea vine odata cu slabirea?


E o intrebare importanta pentru ca am inceput dieta de cateva zile..si a aparut nervozitatea si agitatia inexplicabila...de obicei sunt o persoana calma si calculata si foarte rar devin agitata...eventual daca beau 2-3 cafele...
Nu stiu daca si la alte persoane care au inceput o dieta apar asemenea stari caci in cateva zile am devenit de nerecunoscut..si nu cred ca e bine..
Oare incepe organismul sa scape de grasime si se sperie de pierderea comoditatii? E posibil...e ciudat ca imi pun singura intrebari si imi si raspund..dar acesta e rolul acestui blog...sa ma ajut pe mine insumi sa nu abandonez drumul pe care am pornit..
Pe langa nervozitate si agitatie, azi am fost ca un bulgare de energie...m-am rotit prin casa, am facut modificari..da citisem odata intr-o revista ca poti slabi destul de bine daca faci treburile casnice intr-un ritm accelerat.Asa ca mi le-am enumerat ca sa mi le amintesc si mai tarziu:
Curatenie
Datul cu aspiratorul, 15 minute = 30 calorii
Spalatul pe jos, 40 minute = 130 calorii
Calcatul rufelor timp de o ora = 100 calorii
Spalat geamurile, 30 de minute = 150 calorii
Schimbat asternuturile, 15 minute = 45 calorii
Sters praful, 20 de minute = 90 calorii
Dai cu matura, 15 minute = 25 calorii
Curatata baia, 20 de minute = 40 calorii
la care as mai adauga spalatul covoarelor, spalat vase, si de ce nu mutat mobilierul...(la asta nu stiu numarul de calorii arse dar un lucru e sigur..te misti , faci miscare deci arzi din grasimi) :))
Alte mici activitati care ma ajuta si ne ajuta pe cei/cele care vor sa slabeasca dar nu merg la sala de fitness:
Tricotatul, timp de o ora = 50 calorii (nu prea mai e la moda ...dar poate sunt exceptii)
Fac baie cainelui = 110 calorii
Udatul plantelor din casa si din gradina = 70 calorii
Iesit la cumparaturi o ora = 90 calorii
De pus muzica pe care o iubesc cel mai tare si dansez in casa 30 de minute = 150 calorii
Dupa pranz,e bine sa ma plimb prin cartier sau prin birou sau prin gradina 15 minute = 80 calorii
Alergatul dupa autobuz = 50 calorii
Sa ajut copilul sa invete sa mearga pe bicicleta, timp de o ora = 150 calorii
Alergatul cu catelul prin parc, timp de 15 minute = 100 calorii
Plimbatul pe munte, cu un rucsac greu in spate, 40 de minute = 220 calorii
Datul cu sapaliga si udatul florilor din gradina, o ora = 120 calorii
Condus masina, 30 de minute = 40 calorii
Mers la piata pe jos si sa ma intorc acasa cu 2-3 sacose grele = 60 calorii
si probabil sunt o gramada insa rezumatul la toate e sa fac miscare..cat mai multa miscare si sa mananc echilibrat...mai bine dimineata si mai putin seara...si daca se poate sa nu mai mananc nimic dupa ora 21.00. Mai ales ca in majoritatea timpului lucrez noaptea...si pe la 3-4 dimineata imi vine sa sparg camara cu mancare.....oricum asa a fost pana acum...acum voi incerca sa ma abtin si recuperez dimineata :))

Dureri de picioare..ce ma fac

Incep bine ziua vesela ca a inceput o noua zi din drumul provocator...singurul disconfort este doar ca ma dor picioarele..si talpile...Sotul zice ca e semn ca incep sa slabesc si se duce grasimea de pe talpa...deci voi reusi sa slabesc..considerabil daca mai fac miscare si plimbari lungi.
E bine..Ca tratament pentru durere mi-am facut o baie cu sare..(o lingura de sare la 3 l de apa) dupa care mi-am frectionat talpile cu balsam chinezesc. Mai e o metoda cea cu otet de mere care dupa baia de sare se foloseste la masarea piciorului dar de aceasta data am ales cealalta varianta..
O alta metoda pe care o folosesc cand simt ca ma dor picioarele este sa ma asez culcat pe spate, langa perete, ridic picioarele in sus si ma sprijin cu calcaiele de perete. Schimb pozitia picioarelor din 5 în 5 minute, le desfac la 45 grade,apoi le împreunez si tin cu calcaiele si genunchii stransi puternic....sau din cand in cand sub masa de calculator pun un scaunel pe care-mi pun picioarele...si asa ma ajuta la circulatia sangelui..
Cateodata folosesc si ceaiul de la Fares -Picioare usoare...dar ma face sa adorm si nu e bine sa-l beau inainte de a ma apuca de lucru..prefer sa-l beau inainte sa adorm cu 10 minute...
Tot legat de tratarea durerilor de picioare si a talpilor stiu ca exista niste suporturi de talpa numite PIOKAL..probabil ati auzit de ele care ajuta mult atat in slabire prin masarea talpilor in timpul zilei cat si la boli cardiovasculare(hipertensiune arteriala, aritmii, infarct, ateroscleroza, artroze, varice, tromboze, nivel ridicat de glucoza si colesterol, accident vascular cerebral), astm bronsic, afectiuni ale articulatiilor, bolile ficatului.

Alte remedii pentru picioare..

• putem prepara o alifie dintr-un galbenus de ou crud, amestecat cu aceeasi cantitate de miere de albine si de vodca. Vom unge pe un servetel de in, il aplicam pe locul bolnav, iar pe deasupra il invelim cu celofan si cu un fular de lană. Procedura o repetam timp de 10 zile, iar dupa o pauză de alte 10 zile vom putea repeta daca durerea de picioare nu a disparut..

•sau putem prepara dintr-o felie de paine alba ce se inmoaie în oţet de mere, se presara cu bicarbonat de sodiu,si se aplica pe locul bolnav si o vom tine pana cand apare senzatia de arsura.

•mai putem incerca cu o compresa cu otet pe care o putem alterna peste noapte cu o alta compresa preparata din pelin pisat, amestecat în proporţie de 1:1. În loc de pelin se putem folosi si feriga.

Sunt multe metode..mi le-am scris aici pe blog sa nu le uit...nu stiu niciodata cand imi vor mai trebui informatiile astea... de ajutat ajuta..asa ca..prefer remediile naturale...

A trecut cu bine prima zi

Neata'.
A trecut prima zi de cand am pornit in lupta cu kilogramele...a fost destul de bine..ieri nu am mancat dulciuri ceeace e bine...
Oricum nu vreau sa fac o dieta drastica pentru ca am vazut la multe fete care au slabit drastic in timp scurt ca din pacate kg au revenit cu mare usurinta si ar fi pacat sa fac si eu la fel...Acum o luna si ceva incercasem dieta cu vestita ciorba de varza dar ajunsesem sa ma doara stomacul noaptea...si la kg nu prea s-a vazut asa ca am abandonat dupa o saptamana.
Acum voi elimina din alimentatie incetul cu incetul painea (la noi in majoritatea magazinelor de vinde doar paine de casa- deci paine graham gasesc doar daca ma duc in capatul celelalt al orasului), nu zic face bine la silueta sa fac km in plus sa ajung pana acolo dar nu am intotdeauna timp...deci probabil ca voi cumpara paine graham odata la saptamana..daca o sa-mi fie pofta de paine.
Geful roz o sa mi-l impun zilnic..caci sunt sigura ca ma va ajuta la arderea grasimilor...si sincer abia astept sa am blugii largi..adica aceeasi blugi care acum crapa pe mine..sa stea lejer pe mine...De fapt si blugii acestia au contribuit la aceasta ponire in lupta cu kg
Ieri am facut miscare, nu gluma am mers pe jos 3 ore si jumatate din care jumatate mers accelerat.(deja ma dor talpile..dar le tratez eu..).rezultate simteam ca sunt doarece am transpirat considerabil..problema mea cu kg stiu ca si de aici se trage si anume nu-mi place sa transpir...si una din metodele care ajuta la slabit este sa transpire organismul omului..oricum stiu ca daca voi trece peste aceasta idee gresita cu transpiratia o sa am doar de castigat in privinta kilogramelor in minus....
Stiu doar ca in perioada scolii aveam mereu ora de educatie fizica la prima ora adica de la 8 la 9 si-mi venea sa mor de la transpiratie si de la mirosul ce era in clasa...din pacate am fost la o scoala unde nu erau dusuri...si trebuia sa astept mereu sa ma duc acasa sa ma spal...dar era un chin pentru mine sa stau asa pana la ora 14.00....da stiu suna urat si dezgustator dar este o experienta care m-a facut sa urasc sa transpir si de aceea in tot acest timp am cam evitat sa fac prea mult efort fizic...si se vede la kg ...
Am uitat sa multumesc fetelor de pe Idieta ca ma sustin..ma ajuta mult la starea psihica si la mentinerea drumului catre o silueta si sa ajung un corp sanatos si subtire.

Voi slabi -e telul meu

Buna ! Sunt Hannahmiriam si azi m-am hotarat sa fac o mare schimbare referitoare la kilogramele mele. De mult timp imi tot zic ca odata si o data voi fi si eu supla si frumoasa..dar azi m-am ingrozit de mine insumi.

Sotul mi-a facut niste poze si am ramas masca cat de "big" sunt. Ei da stiu ca primul pas e sa ma accept pe mine insumi insa mereu asta e partea cea mai grea. Vad in jurul meu fete frumoase, vecine cu corp de invidiat chiar daca sunt mai in varsta ca mine cu 20 -30 de ani,..si ma oftic..

Am hotarat sa nu ma mai oftic, sa nu ma mai jenez sa merg printre membrii familiei cu care tin legatura (unde mentionez- fetele sunt hot, adica una mai slaba si mai subtire decat cealalta) asa ca trebuie sa fac ceva.

Stiu ca dupa 30 de ani organismul elimina mai greu grasimile si e mai greu sa slabesti de aceea pana sa ajung la 30 imi propun sa fac marele pas...si anume sa fiu mai slaba si sa am fata mai placuta

Sunt inscrisa pe forumul IDieta de 2 ani..si din cand in cand aveam rezultate..(cum de vede si in poza alaturata ), slabeam un pic si ma simteam bine...dupa care ma apuca iar nebunia si in 2 zile puneam totul la loc....

De obicei in familiile unde unul din parinti e foarte gras...copii vor creste cu ideea gresita..si anume sigur e ceva genetic daca si ei sunt grasi...da asa este si cazul meu...de fapt complacerea ca daca sunt grasa de acolo provine,,,cand colo vine de la o lene grava ce se afla in mine si prostia ca lasa ca de maine o sa ma apuc de dieta..

Anul acest implinesc 29 de ani in august si imi propun ca pana atunci sa ajung la 60 de kg....Deci trebuie sa scap de vreo 17-18 kg...nu stiu exact pentru ca nu am momentan cantar...dar imi cumpar eu zilele urmatoare....

Stiu ca ar trebui sa fac multa miscare...dar ...mereu exista afurisitul asta de "dar...". Lucrez noaptea ...la calculator deci stau pe fund de seara pana dimineata...apoi dorm..si uite asa trece ziua..Bine ies si in oras si facem o plimbare de 2 ore in oras..pe jos..si de 2-3 ori pe saptamana facem un antrenament de autoaparare...dar simt ca nu e de ajuns ceeace fac..

Am vazut in seara asta niste videoclipuri pe YouTube unde unele fete ..in decursul unui an au slabit foarte foarte mult...

Va pun si voua in articolele urmatoare..linkuri-le....
Oricum urati-mi bafta si o vointa de fier...
Acum ca mi-am deschis un blog despre asta sper sa ma tin de cuvant si sa fac totul ca la carte...
...

Cele mai citite in ultima saptamana

Cauta pe acest blog